Search More

De 5 leukste terrassen van Utrecht

Posted on November 14, 2019 by Joost De Bree in Utrecht

Utrecht is een knusse en bruisende stad met een rijke historie en vol leuke restaurants, winkels, parken en kleine boetiekjes. Het is dus niet verrassend dat Utrecht een van de populairste steden in Nederland is om te wonen.

Lees ook: 7 goede redenen om in Utrecht te gaan wonen.

De leukste terrassen

Woon je sinds kort in Utrecht of heb je binnenkort een dagje Utrecht voor de boeg? Dan wil je vast weten welke terrassen de moeite waard zijn om te lunchen of een drankje te doen.

In deze blog vind je onze top vijf leukste terrassen van Utrecht.

1. Orloff aan de kade

Orloff aan de kade is een gezellig restaurant met een heerlijk terras met uitzicht op de Vaartsche Rijn. Met mooi weer kun je hier tot laat in de avond van de zon genieten. Op loopafstand vind je het NS station Vaartsche Rijn. Op de uitgebreide menukaart vind je heerlijke versgemaakte in steenoven gebakken pizza’s.

2. Rum Club

Deze zomer opende Rum Club zijn deuren aan de Oude Gracht in Utrecht. Dit tropische paradijs bevindt zich in een van de werfkelders van Utrecht. Als je van cocktails en rum houdt, ben je hier aan het juiste adres!

Met mooi weer kun je heerlijk op het terras zitten en genieten van het uitzicht op de Oude gracht. Ben je op zoek naar een hele sterke cocktail? Dan is de The Walking Dead season 29 een aanrader!

3. Soia Oog in Al

Soia (Strand Oog in Al) is het stadstrand van Utrecht en bevindt zich net buiten het centrum in de wijk Oog in Al in Utrecht. Dit bijzondere plekje in Utrecht is vooral in de zomermaanden een heerlijke plek om te vertoeven. Je vindt hier dan zelfs een openlucht bioscoop.

Het terras van Soia werd in het voorjaar van 2019 volledig vernieuwd. Vanuit het terras en de omliggende bankjes in het gras geniet je van een heerlijk uitzicht op het kanaal.

Tip: op het dakterras van Soia kun je op zaterdag en zondag yogalessen volgen.

4. Ledig erf

Ledig Erf is een café met een gezellig pleintje tussen de Tolsteegbrug en Tolsteegbarriere. Met mooi weer is het er altijd druk, dus je moet wel een beetje geluk hebben met het vinden van een plekje op dit terras.

Op de bierlijst vind je heerlijke speciaalbiertjes en koude en warme snacks.

5. Daen’s

Daen’s is een eetcafé met een gezellig terras op het plein bij het Stadhuis in Utrecht. Het is een perfecte locatie om lang van de zon te genieten en mensen te kijken.

Het café heeft zelfs een fashiongedeelte met kleding voor zowel dames als heren.

Op zoek naar een woning in Utrecht?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Utrecht of omstreken? Bekijk het aanbod van ERA De Bree Makelaars, aankoopmakelaar in Utrecht. Of neem contact met ons op zodat we kunnen bekijken wat we voor jou kunnen betekenen!

Telefoon: 030 231 70 41 bereikbaar tot 17:00 uur. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.