Search More

De 5 leukste wijken in Utrecht voor een jong gezin

Posted on September 4, 2018 by Joost De Bree in Utrecht

Utrecht is een centraal punt in Nederland waar veel te doen is. Hoewel de stad veel studenten huist, zie je ook erg veel jonge gezinnen in de stad. Elke wijk in Utrecht is uniek en is daardoor geliefd door verschillende bewoners. In dit artikel zal worden ingezoomd op de vijf wijken in Utrecht waar jonge gezinnen zich het liefst vestigen.

1. Leidsche Rijn

Leidsche Rijn is een nieuwbouwwijk als geen ander: het heeft zijn eigen centrum waar veel te doen is en het is er erg veilig. Daarnaast is het goed bereikbaar en ben je ook snel in het oude centrum van Utrecht. Het verbaast ons dan ook niet dat in de jonge gezinnen die daar wonen het aantal kinderen per gezin toeneemt.

2. Vleuten-De Meern

Nog iets verder van het stadscentrum af ligt de wijk Vleuten-De Meern. Net zoals Leidsche Rijn is deze wijk erg veilig en is er ook nog eens veel natuur aanwezig met als hoogtepunt het Máximapark. Vleuten en De Meern zijn van oorsprong kleine dorpen en voelen nog steeds meer als dorp aan dan als Utrechtse stadswijk. Hoewel het vrij ver van het centrum van Utrecht af ligt, is dit een erg leuke wijk voor kinderen om op te groeien. De tevredenheid over het basisonderwijs in de buurt is in Vleuten-De Meern met 78% veruit het hoogste van alle wijken in Utrecht.

3. Wittevrouwen

Hoewel Wittevrouwen een relatief dure wijk is, is de levendige sfeer het dubbel en dwars waard. Het is er veilig en er is veel te doen. Of je nu een middagje naar het Griftpark wilt of wil genieten van de leuke tentjes die in de Biltstraat te vinden zijn. Deze knusse sfeer kun je nergens anders in Utrecht zo authentiek ervaren. Vergeleken met de andere wijken in dit artikel wonen er relatief veel studenten in Wittevrouwen.

4. Oog in Al

Aan de westkant van het stadscentrum ligt de wijk Oog in Al. In deze wijk wonen veel jonge gezinnen en 55+’ers. De woningen in Oog in Al zijn voor stadse begrippen erg ruim en zijn vaak ook nog voorzien van een ruime achtertuin. In de wijk zijn maar liefst vijf basisscholen te vinden.

5. Tuindorp

Last but not least is er nog Tuindorp, in het Noord-Oosten van de stad. Als je aan de oostkant van de stad wilt wonen maar liever iets ruimer wil wonen dan in Wittevrouwen, dan kom je al gauw bij deze wijk terecht. Het centrum ligt niet ver van de wijk vandaan en het Griftpark is ook makkelijk te bereiken. Of je er nu komt voor de voetbalkooi, het kinderboerderij of het uitzicht vanaf het restaurant.

Aankoopmakelaar Utrecht

Heb je hulp of advies nodig van een ervaren aankoopmakelaar over welke wijken het meest geschikt zijn voor jouw woonsituatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ERA De Bree Makelaars, makelaar in Utrecht voor antwoord op al je vragen en uitgebreide informatie.

Bronnen:

https://utrecht.buurtmonitor.nl/dashboard/

https://www.utrecht.nl/bestuur-en-organisatie/beleid/omgevingsvisie/gebiedsbeleid/omgevingsvisie-deelgebied-vleuten-de-meern/themas/ontmoeten/een-kindvriendelijke-wijk/

https://www.volksgezondheidsmonitor.nl/leeftijdsopbouw-utrecht/page6.html

Telefoon: 030 231 70 41 bereikbaar tot 17:00 uur. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.