Search More

5 tips voor het inrichten van een kleine woning

Posted on October 10, 2019 by Joost De Bree in Kopen

In een populaire stad zoals Utrecht kan het vinden van een woning voor een starter erg lastig zijn. Het aanbod is beperkt en de prijzen liggen relatief hoog. Helemaal onmogelijk is het vinden van een woning gelukkig niet.

Het vinden van een betaalbare woning of appartement in een leuke wijk in Utrecht kan er echter wel voor zorgen dat je compromissen moet maken. Een voorbeeld hiervan is dat je wellicht genoegen moet nemen met een kleinere woning dan dat je in eerste instantie voor ogen had.

Tips voor inrichting

Als je klein gaat wonen, is het slim om je woning praktisch in te delen om zoveel mogelijk ruimte te creëren. In deze blog geven we je tips en inspiratie om je kleine woning in te richten.

1. Kies voor lichte kleuren

Bij een klein huis kun je het beste kiezen voor lichte kleuren, zoals beige, wit of lichtgrijs. Door het gebruik van donkere kleuren en meubels zal je woning kleiner en drukker ogen. Om toch wat kleur en levendigheid in het huis aan te brengen, kun je enkele kleurrijke accessoires in je huis plaatsen.

2. Opbergruimtes

Een kleine woning lijkt groter als er weinig spullen in het zicht staan. Creëer daarom voldoende opbergruimte. Bijvoorbeeld door middel van schuifladen onder je bed of juist planken boven je bed te plaatsen. Op de planken kun je leuke opbergboxen plaatsen waar je losse spullen in kunt opbergen. Een hele hoge kast kan ook uitkomst bieden.

3. Kies voor multifunctionele meubels

Een hoogslaper waar je nog een bureau of ander meubelstuk onder kunt plaatsen is ideaal als je weinig woonruimte hebt. En zo zijn er nog meer multifunctionele meubels te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een uitschuifbare eettafel of een uitklapbaar bureau? Door meubelen creatief in te zetten kun je veel ruimte besparen!

4. Weinig spullen

Voor een klein huis geldt: hoe minder spullen, hoe beter. Een goed moment dus om spullen weg te doen en minimalistisch te gaan wonen. Afscheid nemen van bepaalde spullen kan moeilijk zijn, maar het zal je zeker in een kleine woning veel rust en ruimte geven. Bovendien wordt schoonmaken en opruimen een stuk eenvoudiger!

5. Spiegels

Met spiegels kun je je woning groter laten lijken, omdat er optisch meer ruimte wordt gecreëerd. Bovendien maken spiegels je huis lichter. Helemaal als je de spiegel op een plek plaatst waar het daglicht weerkaatst wordt. Kies voor verticale spiegels om meer hoogte te creëren en voor horizontale spiegels om meer breedte te creëren.

Aankoopmakelaar Utrecht

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Of ben je zoek naar een aankoopmakelaar in Utrecht, omdat je hier graag een huis wilt kopen? ERA de Bree NVM Makelaar in Utrecht helpt je graag! Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Telefoon: 030 231 70 41 bereikbaar tot 17:00 uur. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.