Search More

5 tips om je huis op te laten vallen tijdens de verkoop

Posted on August 26, 2019 by Joost De Bree in Verkopen

Als je een huis te koop zet, wil je natuurlijk dat er veel geïnteresseerden op af komen. Veel geïnteresseerden leidt vaak tot relatief hoge biedingen. Met een populair huis is de kans dus groter dat je jouw huis met winst verkoopt.

5 tips

Hoe zorg je ervoor je dat jouw huis opvalt tussen alle andere soortgelijke huizen die ook te koop staan? We geven in deze blog tips die je kunnen helpen om jouw huis eruit te laten springen!

1. Kies voor een marktconforme vraagprijs

huis-kopen-per-inschrijvingEen te hoge vraagprijs schrikt potentiële kopers af. Hoewel het in deze drukke woningmarkt aantrekkelijk kan lijken om een zo hoog mogelijke prijs te vragen, werkt dit soms averechts. Bespreek daarom met je makelaar wat een reële vraagprijs is voor jouw huis. Vergelijk de prijs met soortgelijke woningen die de afgelopen tijd in jouw buurt verkocht zijn.

Met een reële vraagprijs zullen er meer geïnteresseerden op je huis afkomen. Huizen die in populaire steden, zoals Utrecht en Amsterdam staan, worden bij veel interesse bovendien vaak boven de vraagprijs verkocht.

2. Zorg voor online zichtbaarheid

Veel mensen die op zoek zijn naar een huis kijken eerst online. Door jouw woning op verschillende verkoopsites te plaatsen, zoals funda, maar ook zichtbaar te maken op social media kun je opvallen.

Social media zorgen ervoor dat jouw woning dat jouw woning onder de aandacht wordt gebracht bij de juiste doelgroep. Bovendien kun je je vrienden in je netwerk vragen om je te helpen de link naar het huis te verspreiden over hun eigen netwerk. Hierdoor bereik je mogelijk ook mensen die nog niet actief op zoek zijn naar een nieuwe woning, maar wel geïnteresseerd raken als ze jouw woning toevallig langs zien komen.

Om je huis extra op te laten vallen op funda, biedt de huizensite verschillende promotiemogelijkheden. Welke dat zijn lees je in onze blog: Tips: zo zorg je ervoor dat jouw woning meer opvalt op Funda.

3. Zorg voor mooie verkoopfoto’s

De eerste kennismaking met een nieuwe woning vindt meestal plaats door het bekijken van foto’s die op een makelaarssite of funda staan. Vandaar dat je met deze foto’s je huis zo goed mogelijk wilt presenteren om op te vallen tussen het aanbod aan woningen. Vooral de eerste foto wil je zo aantrekkelijk mogelijk maken. Leg hierin de nadruk op de positieve punten van je huis.

Het inhuren van een professionele woningfotograaf gaat je daarbij helpen, maar er zijn ook dingen die je zelf kunt doen om je woning zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. Wat je zelf kunt doen lees je onze blog: Vijf tips voor het maken van verkoopfoto’s van je huis.

4. Zorg voor een neutrale uitstraling

Als je je huis gaat verkopen, is het verstandig om je huis zoveel mogelijk te depersonaliseren. Een neutrale uitstraling helpt potentiële kopers je woning te visualiseren als hun eigen woning.

Haal die persoonlijke foto’s en spullen dus weg voor bezichtigingen en voor het maken van verkoopfoto’s. Heb je huisdieren? Stuur deze dan een dagje uit logeren en zorg ervoor dat je huis fris ruikt tijdens de bezichtigingen.

5. Kies een goede verkoopmakelaar

Een goede ervaren verkoopmakelaar kan je helpen om jouw huis op de juiste manier onder de aandacht te brengen. Door het toepassen van de juiste verkoopstrategie behaalt een verkoopmakelaar het beste verkoopresultaat. De verkoopmakelaar zal onderzoek doen naar de woning en een voorlopig advies geven over de vraagprijs. Daarnaast ben je verzekerd dat jouw woning netjes gepresenteerd wordt op verschillende verkoopsites.

Een verkoopmakelaar kan je bovendien adviseren in het nemen van de juiste verkoopbeslissing.

Verkoopmakelaar Utrecht

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Of ben je zoek naar een verkoopmakelaar in Utrecht, omdat je je huis wil verkopen? ERA de Bree NVM Makelaar in Utrecht helpt je graag! Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

We zijn Thursday om 9:00 uur bereikbaar op 030 231 70 41. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.