Search More

5 tips voor het verhuizen met een hond of kat

Posted on September 25, 2019 by Joost De Bree in Kopen

Verhuizen is voor de meeste mensen een stressvolle gebeurtenis. Er moet namelijk veel georganiseerd en gepland worden. Daarnaast is het in het begin natuurlijk altijd even wennen aan een nieuw huis.

Niet alleen mensen, maar ook huisdieren ervaren de stress van een verhuizing. Honden en katten zijn voor veel mensen echt een onderdeel van het gezin en een nieuw huis is dus ook voor hen echt een nieuw “thuis”. Bij een verhuizing is het dus belangrijk om ook met hen rekening te houden.

5 tips voor verhuizen met een hond of kat

In deze blog geven we je daarom tips om het verhuizen met een hond of kat zo stressvrij mogelijk te laten verlopen.

1. Laat je hond vast wennen aan de nieuwe omgeving

Deze tip is bedoeld voor hondenbezitters. Om je hond vast te laten wennen aan zijn toekomstige nieuwe omgeving, is het slim om ruim voor de verhuizing alvast regelmatig met je hond de nieuwe buurt te verkennen.

Ga daarom lekker met je viervoeter met regelmaat wandelen in de buurt van het nieuwe huis. Zo raakt je hond alvast vertrouwd met zijn nieuwe ‘achtertuin’.

2. Zorg voor dezelfde routine

Katten en honden houden van routine. Tijdens een stressvolle periode kunnen vaste routines de hond of kat kalmeren.

Hanteer dus direct na de verhuizing dezelfde routines als voor de verhuizing. Plaats de voederbakjes bijvoorbeeld op een vergelijkbare locatie in het nieuwe huis, bijvoorbeeld in de keuken.

Houd daarnaast dezelfde voedertijden aan. Koop geen nieuwe spullen voor je huisdier, maar neem alle speeltjes, manden en andere benodigdheden uit het oude huis mee. Hiermee creëer je een vertrouwde geur en omgeving in het nieuwe huis.

3. Gebruik kalmerende producten

Bij de dierenarts en dierenwinkel kun je voldoende kalmerende producten krijgen die je huisdier helpen te ontspannen. Dit zorgt ervoor dat de verhuizing minder stress oplevert bij je huisdier.

4. Regel een logeeradres rondom de verhuizing

Een verhuizing betekent vaak rommel en chaos in huis. De verhuisdozen moeten worden ingepakt, meubels worden verplaatst en iedereen loopt het huis in en uit. Dit brengt natuurlijk stress mee.

Om te voorkomen dat je hond of kat hier last van heeft, is het slim om je huisdier een paar dagen bij een vertrouwd oppasadresje of pension onder te brengen. Zodra de rust is wedergekeerd, kun je je hond of kat naar het nieuwe huis brengen.

5. Zorg voor aandacht en rust na de verhuizing

Eenmaal verhuisd, verdient je trouwe viervoeter of kat wel wat extra aandacht, maar ook rust. Probeer de eerste dagen veel thuis te zijn, zodat je huisdier vertrouwen krijgt in de nieuwe omgeving. Als je een hond hebt, laat deze dan zoveel mogelijk zelf uit. Laat je hond de eerste dagen dus niet ophalen door een uitlaatservice.

Bij katten is het belangrijk dat je hem of haar de eerste zes weken binnenhoudt. Zo kan de kat in alle rust wennen aan zijn nieuwe omgeving en raakt hij vertrouwd met de geur.

Makelaar Utrecht

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Of ben je op zoek naar een makelaar in Utrecht, omdat je graag wil verhuizen? ERA De Bree Makelaars is met jarenlange kennis en ervaring het juiste adres voor de verkoop en aankoop van jouw woning in Utrecht. Bel direct voor een vrijblijvende kennismaking: 030 231 70 41.

We zijn Thursday om 9:00 uur bereikbaar op 030 231 70 41. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.