Search More

5x populaire parken in Utrecht

Posted on January 6, 2017 by Joost De Bree in Utrecht

GRIFTPARK

Op de plaats van het Giftpark, in het noordoosten van Utrecht, stond vroeger de Gemeentelijke Gasfabriek. Inmiddels is deze locatie al jarenlang ingericht als heerlijk park. In het park is een restaurant aanwezig. Verder is er een skatebaan, voetbalkooi, speeltuin en kinderboerderij. Het Griftpark is ideaal om op een zomerse middag de hond uit te laten, te picknicken of te wandelen met de kinderwagen.

Lees hier meer over het Griftpark en de Vogelenbuurt.

WILHELMINAPARK

Het Wilhelminapark in Utrecht-Oost is een van de oudste parken van Utrecht. Het bestaat uit een vijver met daaromheen wandelpaden, bomen en grasvelden. Het grote grasveld is een populaire plek om te picknicken, te barbecueën en te voetballen. De noordkant met de vijver is een heerlijk rustige plaats om op drukke dagen even tot jezelf te komen. Geniet van de natuur, de vijver met de fontein en de zon die door de bomen schijnt. Heb je zin in een hapje of een drankje, dan kun je aanschuiven in het goed aangeschreven restaurant met dezelfde naam als het park.

Lees hier meer over het Wilhelminapark.

JULIANAPARK

Het Julianapark is gelegen in het noordwesten van Utrecht aan de bekende Amsterdamsestraatweg. Het omheinde park was vroeger in privébezit maar inmiddels is het al vele tientallen jaren openbaar toegankelijk. Sinds twee jaar is het een gemeentelijk monument. In het park is een speeltuin en een kinderboerderij aanwezig.

Qua indeling is het Julianapark vergelijkbaar met het Wilhelminapark, met als belangrijkste verschil dat het een iets kleiner en minder open karakter heeft. Op het grote grasveld wordt ’s zomers volop gebarbecued. De wandelpaden zijn populair onder hardlopers: één rondje in het park is precies één kilometer lang.

ZOCHERPARK

Het Zocherpark is een van de oudste openbare parken van Nederland. Het is qua naam onbekend onder Utrechters, maar het park zelf is des te populairder. Het Zocherpark is namelijk de officiële naam voor de groenstrook die naast de singel is overgebleven bij het afbreken van de stadsmuren. Het park is enkele kilometers lang en daarom een van de populairste hardlooproutes in de Utrechtse binnenstad.

In het Zocherpark bevindt zich onder het Lepelenburg, een groot grasveld met een muziektent. Hier worden regelmatig evenementen georganiseerd.

MÁXIMAPARK

Het Máximapark, vroeger het Leidsche Rijn Park geheten, is een groot park in Utrecht Leidsche Rijn. De oppervlakte van het park is vergelijkbaar met de gehele oude binnenstad van Utrecht.

Door het park loopt een zes meter brede asfaltstrook van acht kilometer lang. Uniek aan het Máximapark is dat de gemeente permanente TimePoints heeft aangebracht waardoor sportliefhebbers eenvoudig hun persoonlijke rondetijden kunnen bijhouden.

MAKELAAR UTRECHT

Naast bovenstaande parken zijn er nog veel andere kleine of grote parken in Utrecht, zoals het Majellapark, Park Oog in Al, het Beatrixpark, het Hogelandsepark, Park Bloeyendael, het Moreelsepark en Park De Watertoren.

Ben je op zoek naar een woning in de buurt van een park in Utrecht? Neem contact op met ERA De Bree NVM Makelaars in Utrecht om de mogelijkheden te bespreken.

LEES OOK:

Foto’s: FaceMePLS / Mark Ahsmann

We zijn Thursday om 9:00 uur bereikbaar op 030 231 70 41. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.