Search More

7 goede redenen om in Utrecht te gaan wonen

Posted on January 17, 2019 by Joost De Bree in Utrecht

Ben jij op zoek naar een leuke woning, maar weet je nog niet zo goed in welke stad je wil gaan wonen? Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Den Haag en Rotterdam zijn allemaal populaire steden in Nederland. Utrecht heeft echter zo z’n voordelen. In deze blog beschrijven wij 7 redenen om voor Utrecht te kiezen.

1. Knusse stad

Utrecht is een stad, maar heeft ook de knusheid van een dorp. Als je vrienden of familie in Utrecht hebt wonen, dan kom je die waarschijnlijk regelmatig tegen op de fiets of op een van de vele terrasjes langs de gracht. Daarnaast is er genoeg keuze uit interessante winkels, hippe restaurants, koffiebars en culturele activiteiten. Je vindt hier alles wat je van een moderne stad mag verwachten. De ideale combinatie dus.

2. Centraal gelegen

Utrecht is perfect gelegen midden in Nederland. Vanaf centraal station zijn bijna alle andere grote steden binnen een uur te bereiken. Daarnaast ben je vanaf alle wijken in no time op een snelweg.

3. Meest fietsvriendelijke stad

Utrecht is de meest fietsvriendelijke stad in Nederland. Na Kopenhagen is Utrecht zelfs de meest fietsvriendelijke stad ter wereld! Elke dag rijden hier ruim 125.000 fietsers naar hun werk, universiteit of school. Fietsen wordt hier zo gewaardeerd, dat er zelfs een autovrije brug is gebouwd: de Dafne Schippersburg. Sinds 2018 is bovendien ’s werelds grootste fietsenstalling geopend onder het stationsplein in Utrecht. Hoe fietsvriendelijk wil je het hebben?

4. Goedkoper dan andere populaire steden

Utrecht is niet goedkoop, maar de prijzen voor een huurwoning zijn nog altijd lager dan die in Amsterdam, Leiden en Haarlem. Daarnaast is het in Utrecht makkelijker om een woning te vinden. Een goede aankoopmakelaar kan je helpen om jouw droomhuis te vinden.

5. Rust en natuur

Utrecht is een levendige, bruisende stad, maar is ook de perfecte bestemming als je op zoek bent naar rust en natuur. Er is altijd wel een plekje te vinden in een van de vele parken of op een terras op zonnige dagen. Daarnaast zijn er genoeg opties om te genieten van de natuur, zoals bij het prachtige Amelisweerd net buiten de stad. Het Wilhelminapark en Griftpark behoren tot de meest populaire parken van Utrecht waar je kunt genieten van rust, ruimte en natuur midden in de stad.

6. Beste onderwijsaanbod

De Utrechtse Universiteit is al vele jaren achtereen als beste universiteit van Nederland verkozen. Utrecht is daarom erg in trek bij studenten. Een kamer in Utrecht is bovendien makkelijker te vinden dan in Amsterdam. Als student is het daarom verstandig om te kiezen voor een studie in Utrecht!

7. Rijke historie

Utrecht is een stad vol geschiedenis. De geschiedenis begint ruim 2000 jaar geleden, toen Utrecht nog een Romeins fort was. De rijke historie is terug te vinden in de verschillende bijzondere gebouwen die de stad rijk is. Hiervan is de Domtoren, voltooid in het jaar 1382, het symbool en de trots van Utrecht!

Op zoek naar een woning in Utrecht?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Utrecht of omstreken? Bekijk het aanbod van ERA De Bree Makelaars in Utrecht. Of neem contact met ons op zodat we kunnen bekijken wat we voor jou kunnen betekenen!

We zijn Thursday om 9:00 uur bereikbaar op 030 231 70 41. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.