Search More

Aantal verkochte woningen weer gestegen

Posted on December 22, 2015 by Joost De Bree in Huizenmarkt

Het aantal verkochte woningen is in november weer gestegen. Volgens het Kadaster zijn er in de maand november bijna 15 duizend woningen verkocht. Dat is een stijging van 24,4 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Stijging in Utrecht het grootst

De stijging is waarneembaar bij alle woningtypen en in alle provincies. Noemenswaardig is dat in provincie Utrecht de stijging het grootst is. In Utrecht is het aantal verkochte woningen in november met meer dan 30 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Hogere verkoopprijs

De prijsstijging in de woningmarkt is de grootste in 7,5 jaar. De verkochte huizen in november zijn bovendien voor een hogere prijs verkocht: de gemiddelde verkoopprijs is bijna 4 procent hoger dan in november 2014.

Oudere woningverkopers

Tussen de andere nieuwsberichten op de website van het Kadaster staat ook een opvallend feit: oudere woningverkopers hebben tijdens de crisis de verkoopprijs van hun woning meer laten dalen dan jongere verkopers, terwijl zij in verhouding meer hebben verkocht. Een verklaring hiervoor is dat ouden van dagen de verkoopsom niet meer nodig hebben voor de aankoop van een nieuwe koopwoning, omdat ze bijvoorbeeld kleiner gaan wonen of naar een verzorgingstehuis vertrekken.

Makelaar Utrecht

Op zoek naar een woning in Utrecht? Of wilt u uw woning verkopen nu de huizenmarkt groeit en de gemiddelde verkoopprijs stijgt? Neem contact op met een ervaren makelaar van ERA De Bree NVM Makelaars in Utrecht.

Lees ook:

We zijn Thursday om 9:00 uur bereikbaar op 030 231 70 41. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.