Search More

De 5 leukste cocktailbars van Utrecht!

Posted on October 5, 2020 by Joost De Bree in Utrecht

Dat er in Utrecht veel leuke restaurants, bars en terrassen zijn, dat is geen geheim. Ook voor een lekkere cocktail of mocktail kun je op veel plekken terecht. Maar waar in Utrecht kun je nou de beste cocktails krijgen? We hebben 5 leuke bars met een lekkere cocktailkaart voor je uitgezocht!

1. Mr. Finch

In de smalle en sfeervolle Drieharingstraat, tussen de Oudegracht en Vredenburg, vind je Mr. Finch. In deze kleine maar fijne klassieke cocktailbar kun je eigenlijk elke cocktail die je zou wensen wel bestellen. Alles klopt in deze zaak: het interieur, het servies en ook de medewerkers zijn volledig in stijl.

Een heerlijke avond ‘fine drinking’ kan dus uitstekend bij Mr Finch. Je kunt binnenlopen, maar het aantal plaatsen is beperkt: een reservering is aan te raden.

2. De Utrechter

Niet ver van Mr. Finch vind je onze volgende tip: De Utrechter. In dit oude hoekpand aan de Singel, tegenover Tivoli Vredenburg, kun je ook uitstekend van een goede cocktail genieten.

De Utrechter noemt zich een ‘stadsbrasserie en bar’, maar de cocktailkaart is zeker het vermelden waard. Naast een ruime keus aan creatieve cocktails en gin & tonics kan het team van De Utrechter ook elke gewenste klassieke cocktail voor je maken.

3. De Rum Club

Ook deze bar bevindt zich centraal in het Utrechtse centrum. De Rum Club is gelegen in een werfkelder aan de Oudegracht en heeft, de naam verklapt het al, een ruime keus aan rums en rumcocktails.

Zelfs als rum niet je ding is, kun je bij de Rum Club prima terecht: er staat ook een divers assortiment aan andere zomerse dranken op het menu.

De zaak zelf is ook het bekijken waard: felle kleuren, palmbomen, kokosnoten en rotan voeren de boventoon. Hiermee is de Utrechtse werfkelder omgetoverd tot een tropische beachbar.

4. Behind Bars Cocktailbar

Behind Bars is een echte cocktailbar: met een ruim assortiment aan cocktails en de bijzondere specialisatie in Japanse whisky’s maakt het een bijzonder en origineel menu.

Ben je met een groep? Dan kun je bij Behind Bars een tasting reserveren en je laten verassen door bijvoorbeeld diverse soorten Gin, Bourbon of natuurlijk die Japanse Whisky’s.

De bar aan de Hamburgerstraat zit een beetje verstopt, maar is het zoeken waard. De gezellige en intieme bar in combinatie met de lekkere cocktails zorgen dat het al snel gezellig is bij Behind Bars.

Wil je zelf cocktails leren maken van een echte professional? Ook dat kan bij Behind Bars: er worden diverse cocktailworkshops aangeboden!

5. Twintig

De laatste tip in deze lijst: Twintig. Sinds juni 2020 vind je aan de Ganzenmarkt deze gezellige borrelplaats. Twintig is niet alleen de naam en het huisnummer van de bar: ze hebben het gepresteerd om er een thema van te maken. Naast twintig soorten bier, twintig gerechten en twintig wijnen hebben ze ook, jawel; twintig cocktails. Een bezoekje waard!

Cocktails drinken op loop- of fietsafstand in Utrecht

Het liefst wil je alle bovenstaande opties natuurlijk gaan verkennen. Dat gaat het makkelijkst wanneer dit in de buurt van je huis is! Ben je op zoek naar een woning in Utrecht? ERA De Bree kan je helpen bij het vinden van een nieuw huis.

ERA De Bree Makelaars in Utrecht

Bekijk eens het aanbod van ERA De Bree Makelaars, aankoopmakelaar in Utrecht. Of neem contact met ons op zodat we kunnen bekijken wat we voor jou kunnen betekenen!

Telefoon: 030 231 70 41 bereikbaar tot 17:00 uur. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.