Search More

Goedkoop verhuizen: 5 bespaartips om kosten laag te houden

Posted on December 11, 2019 by Joost De Bree in Kopen

Verhuizen is vaak een dure aangelegenheid. Zo moet er meestal een verhuiswagen gehuurd worden, er moeten verhuisdozen gekocht worden en er moet hulp ingeschakeld worden.

Een verhuizing kan dus flink in de papieren lopen. We geven je daarom graag een aantal tips die kunnen helpen om de kosten zo laag mogelijk te houden.

1. Verhuis doordeweeks

Doordeweeks verhuizen is vaak goedkoper dan in het weekend. Dit komt omdat de prijzen voor het huren van een verhuiswagen in het weekend hoger zijn. Vooral op zondag liggen de vraagprijzen veel hoger dan op normale werkdagen.

Zelfs binnen een maand variëren de prijzen op dezelfde weekdagen. Zo zijn de prijzen aan het einde van de maand hoger. Logisch, want veel mensen moeten hun oude huis opleveren op de eerste dag van de nieuwe maand. Door om de drukste verhuisdagen heen te plannen, kun je een hoop kosten besparen!

2. Vraag bekenden om te helpen verhuizen

Verhuizen kun je niet alleen, maar het is niet altijd nodig om een duur verhuisbedrijf in te schakelen. Vraag eens rond bij familie en vrienden of zij je willen helpen. Je zou ook een oproepje kunnen plaatsen op social media. Misschien zit er iemand in je kennissenkring die je graag wil helpen.

3. Verzamel dozen

Verhuisdozen kopen is niet altijd nodig. Vraag eens rond bij familie, vrienden en kennissen of zij nog verhuisdozen hebben liggen die je mag lenen. Daarnaast zijn er ook genoeg gratis dozen te vinden in de supermarkt. Voor je kleding kun je vuilniszakken gebruiken in plaats van dozen.

Door tijdig dozen te verzamelen hoef je misschien geen dure verhuisdozen aan te schaffen.

4. Vergelijk offertes

Wil je toch een verhuisbedrijf inschakelen? Vergelijk dan eerst offertes van verschillende verhuisbedrijven in jouw regio.

Er zijn verschillende vergelijkingssites waar je binnen enkele minuten je wensen door kunt geven. Je ontvangt daarna offertes van verschillende verhuisbedrijven. De prijzen kunnen behoorlijk verschillen. Je kunt hier dus veel kosten mee besparen.

5. Begin op tijd met inpakken

Door alles tijdig en goed te plannen en ruim van tevoren in te pakken kom je niet voor verrassingen te staan en heb je een goed beeld van alles wat verhuisd moet worden. Dit helpt je om onverwachte kosten door vertraging te voorkomen. Bovendien kom je tijdens het inpakken vast spullen tegen die je niet meer nodig hebt. Deze kun je dan alvast verkopen of weggooien. Dat scheelt ook weer verhuizen.

Aankoopmakelaar Utrecht

Wil je graag verhuizen naar Utrecht of omstreken? Bekijk het aanbod van ERA De Bree Makelaars, aankoopmakelaar in Utrecht. Of neem contact met ons op zodat we kunnen bekijken wat we voor jou kunnen betekenen!

Telefoon: 030 231 70 41 bereikbaar tot 17:00 uur. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.