Search More

Huis verhuren via makelaar: goed idee!

Posted on January 19, 2016 by Joost De Bree in Huren

Er zijn verschillende redenen voor het verhuren van een woning. Zo kun je kiezen voor een tijdelijke verhuur wanneer je voor langere tijd naar het buitenland vertrekt. Of je herkent de potentie van de huurmarkt en ziet dit als investering voor de toekomst. Maar hoe ga je dit snel en gemakkelijk voor elkaar krijgen? Alhoewel het mogelijk is een woning op eigen houtje te verhuren, brengt de expertise en ervaring van een verhuurmakelaar veel voordelen met zich mee.

Organisatie en regelgeving

Het verhuren van je woning kan veel organisatorisch regelwerk met zich meebrengen. Zelf uitzoeken hoe het hele verhuurproces werkt kost ontzettend veel tijd. Door je woning via een makelaar te verhuren kunnen veel van deze taken en verantwoordelijkheden overgedragen worden. Zo kan de makelaar geldige contracten opstellen, de huurwaardeborg vaststellen en modaliteiten voor betalingen (huurtoeslag) bepalen. Ook eventuele problemen met huurders zullen de makelaar niet onbekend zijn waardoor deze snel opgelost kunnen worden.

Betrouwbaarheid

Vertrouwen is bij het verhuren van een woning of appartement erg belangrijk. Zo moet jij erop kunnen vertrouwen dat de huurder op tijd betaalt, zich aan de regels uit het huurcontract houdt en de woning in goede conditie behoudt. Maar ook de huurder moet jou als verhuurder kunnen vertrouwen. Een verhuurmakelaar kan je hierin bijstaan. Zo zal deze de potentiele huurders screenen op kredietwaardigheid,  identiteit en achtergrond. Mochten er problemen zijn geweest met deze huurder in het verleden, dan ben je hiervan tijdig op de hoogte.

Professionele aanpak

De professionele aanpak bij een makelaar is een groot voordeel. Zo heeft de verhuurmakelaar veel kennis van de buurt, de omgeving en de huidige huurprijzen. Op basis van deze informatie kan een goede strategie gekozen worden. Daarnaast kan een fotograaf goede foto’s van het huis of appartement maken en de sterke punten naar voren brengen. Het bepalen van een slimme prijsstrategie en het toevoegen van kwalitatief beeldmateriaal met tekst zal de woning een stuk aantrekkelijker maken bij potentiële huurders.

Het promoten van de woning

Utrecht kent ontzettend veel huurwoningen. Met zoveel keus is het dan ook erg belangrijk dat juist jouw huis of appartement ertussenuit springt. Als je bent aangesloten bij een makelaar vergroot je dan ook je bereik aanzienlijk. Jouw advertentie zal via de makelaarswebsite verspreid worden onder het huidige klantenbestand en eventuele websitebezoekers. Ook kunnen partnerwebsites zoals Funda aangehaakt worden. Dit zorgt ervoor dat de woning niet lang op de markt zal staan.

Ook bezichtigingen kunnen snel en efficiënt ingepland worden. De makelaar kan hierbij zijn of haar ervaring gebruiken de huurders op de sterke punten van de woning te wijzen.

Huis verhuren Utrecht

Wil jij graag je woning verhuren en ben je op zoek naar een goede makelaar in Utrecht? Bekijk wat ERA De Bree NVM Makelaars voor jou kan betekenen en neem contact met ons op!

Lees ook:

We zijn Thursday om 9:00 uur bereikbaar op 030 231 70 41. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.