Search More

Huis verkopen? Deze 5 tips helpen je op weg

Posted on January 6, 2015 by Joost De Bree in Verkopen

Wil je weten hoe je jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk maakt voor potentiële kopers?  Met deze vijf tips zorg je ervoor dat je woning helemaal klaar is voor de verkoop. Het verhuizen kan bijna beginnen!

1. Kies een betrouwbare makelaar

Het is belangrijk dat je de makelaar kan vertrouwen. Kies een makelaar die bij je past. Ga voor een makelaar die is aangesloten bij een vereniging voor makelaars. Daarbij kun je denken aan NVM of VBO. Zo weet je zeker dat de makelaar zich houdt aan een aantal belangrijke spelregels. Informeer ook naar wat je krijgt voor het afgesproken bedrag.

2. Check de informatie die potentiële kopers krijgen voorgeschoteld

Informeer vooraf op welke manier de makelaar je huis promoot. De informatie die wordt vrijgegeven over je huis moet juist, relevant en interessant zijn. Zorg daarom bijvoorbeeld altijd voor recente foto’s van je huis!

3. Zorg dat je huis netjes is

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar een eerste indruk kun je maar één keer maken niet waar? Ruim je huis op en houdt persoonlijke bezittingen (zoals vakantiesouvenirs) uit het zicht.

4. Geef kopers de ruimte

Wanneer kijkers naar je huis komen kijken is het van belang dat ze de kans krijgen om mening te geven. Het is daarom handig als je er zelf niet bij bent wanneer de makelaar met kopers langskomt. Regel je de verkoop zelf? Probeer dan niet te reageren op meningen van kopers.

5. Laat je woning ingericht of leeg achter

Ben je inmiddels verhuisd en woon je dus niet meer in je vorige woning? Zorg dan dat je huis helemaal leeg is of juist alsof het eruit ziet alsof er iemand woont. Het geeft geen goede indruk als er slechts een paar meubels links en rechts staan.

Huis verkopen?

Wij hopen dat deze 5 tips je helpen om je huis te verkopen. Heb je vragen over het verkopen van jouw huis? Neem gerust contact op met een ervaren makelaar van De Bree Makelaars!

Interessante pagina’s voor huis verkopers:

Huis verkopen? Deel twee tip 6 tot en met 10!
ERA garantie voor verkopers

Telefoon: 030 231 70 41 bereikbaar tot 17:00 uur. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.