Search More

Inrichten van je nieuwe woning: 5 tips

Posted on February 18, 2019 by Joost De Bree in Huren, Kopen

Heb je net een nieuwe woning gekocht? Of een leuke huurwoning gevonden? Gefeliciteerd! Dan is het nu tijd om na te gaan denken over de inrichting. Je wilt je tenslotte zo snel mogelijk op je gemak voelen in je nieuwe huis. De juiste interieurstyling kan je daarbij helpen.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een interieur stylist in te huren die je huis mooi inricht, maar hier zit vaak een flink prijskaartje aan. Het zelf doen scheelt je dus veel kosten. Daarnaast is het gewoon hartstikke leuk om zelf van je nieuwe woning een ‘echt thuis’ te creëren! Maar waar begin je? In deze blog geven we een aantal concrete handvaten voor het inrichten van je nieuwe woning.

1. Probeer zoveel mogelijk inspiratie op te doen

Als je zelf geen interieur stylist bent, kan het lastig zijn om te bedenken wat voor meubelen, kleuren en accessoires nou goed bij elkaar passen. Ga dus op zoek naar leuke ideeën. Inspireer jezelf door woonwinkels te bezoeken en door diverse woonbladen en apps, zoals Pinterest, te raadplegen. Ook online zijn er genoeg inspirerende websites te vinden. Begin pas met kopen als je al flink wat inspiratie en woon ideeën hebt opgedaan!

2. Zorg voor een praktische indeling

Bedenk van tevoren een logische praktische indeling voor de meubelen en spullen die je in de nieuwe woning wilt plaatsen. Een plattegrond waar ramen, stopcontacten en deuren in getekend zijn kunnen je hierbij helpen. Aan de hand van deze plattegrond kun je bepalen welke ruimte het meest geschikt is voor bepaalde meubelstukken. Houd hierbij rekening met binnenkomend daglicht.

Heb je een kleine woning? Benut dan de verticale ruimte door bijvoorbeeld te kiezen voor hoge kasten.

3. Kies voor kleuren die jou een prettig gevoel geven

De keuze van kleuren in je huis is natuurlijk heel persoonlijk. Over het algemeen is het echter wel zo dat niemand graag in een donker huis woont. Gaat jouw voorkeur toch uit naar donkere kleuren? Kies dan voor meubelstukken in die kleur en houd de muren en vloeren licht en neutraal. Zo voorkom je dat de ruimte erg klein oogt, maar kun je tegelijkertijd genieten van jouw favoriete kleuren.

4. Maak vooraf een plan voor verlichting

In elke ruimte van je woning is verlichting nodig. Vandaar dat het belangrijk is om hier de nodige aandacht aan te geven. Een lichtplan kan je hierbij helpen. Met een lichtplan geef je in een plattegrond van de woning aan wat de functie is van elke ruimte. Bepaal vervolgens wat voor soort verlichting je daar nodig hebt. Boven de eettafel wil je misschien een felle grote lamp, maar in het midden van de woonkamer kan dit de sfeer aantasten. Een staande lamp naast de bank kan dan een betere keuze zijn.

5. Wacht nog even met accessoires

Hoewel het natuurlijk leuk is om direct allerlei kussentjes, kaarsen, schilderijen en andere accessoires te kopen, is het beter om hiermee te wachten tot alles geverfd is en alle grote meubelen staan. Als je accessoires van tevoren gaat kopen, loop je het risico dat ze achteraf toch niet blijken te passen in je nieuwe interieur. Start dus met de basis en houd alles in het begin minimalistisch en rustig. Bekijk daarna welke accessoires goed bij het interieur passen.

Als je interieur voornamelijk zwart/wit is, is het bijvoorbeeld leuk om enkele felgekleurde accessoires erbij te zetten.

Verkoopmakelaar Utrecht

Een nieuwe woning inrichten is natuurlijk belangrijk om je snel thuis te voelen, maar een goede interieurstyling kan je ook helpen om sneller je huis te verkopen. Wil jij binnenkort je huis verkopen? Dan kan een ervaren verkoopmakelaar je daarbij helpen en je voorzien van meer nuttige tips om te zorgen dat jouw woning opvalt. ERA De Bree NVM Makelaar is met jarenlange kennis en ervaring het juiste adres voor de verkoop van jouw woning in Utrecht. Neem gerust contact op met ERA De Bree Makelaars, makelaar in Utrecht, voor meer informatie.

We zijn Thursday om 9:00 uur bereikbaar op 030 231 70 41. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.