Search More

De vijf leukste wijnbars in Utrecht

Posted on January 23, 2020 by Joost De Bree in Utrecht

Utrecht is een heerlijke stad om in te wonen. De stad is goed te bereiken, heeft een bruisend centrum, tal van bezienswaardigheden en veel uitgaansmogelijkheden.

Zo vind je in Utrecht een aantal hele leuke wijnbars. Wij zijn dol op een glas goede wijn en daarom zetten we de vijf leukste en beste wijnbars van Utrecht voor je op een rijtje.

Wijncafé Lefebvre

Wijncafé Lefebvre bevindt zich op een perfecte locatie in het centrum van Utrecht: op de Neude.

Je vindt hier de lekkerste en beste wijnen uit verschillende streken. Alle bedienden zijn wijnkenners en enthousiast om je te vertellen over het verhaal achter de geserveerde wijn.

Je bestelt hier een wijntje per glas (maar liefst keuze uit 99 verschillende soorten wijn!) of per fles. Bierliefhebbers komen hier ook niets te kort. In dit wijncafé kun je namelijk ook genieten van diverse Belgische bieren.

Bar Cava

Bar Cava (foto van barcava.nl)

Bar Cava is een gezellige knusse bar in het centrum van Utrecht waar je heerlijke wijnen, champagne en Cava kunt bestellen.

Behalve goede betaalbare wijn en champagne vind je hier ook heerlijke hapjes en plateaus. Op maandag en dinsdag geniet je hier zelfs van een huisgemaakte kaasfondue. Niet verkeerd toch?

Wijnbar VinVin

Wijnbar VinVin ligt een beetje verstopt, maar wel op loopafstand van de Neude.

Bij VinVin kun je je tijdens elk bezoek weer laten verrassen, want ze hebben hier geen standaard wijnkaart. Vertel ze wat je lekker vindt en zij gaan voor je op zoek naar een wijn die past bij jouw smaak.

Leuk weetje: in 2016 werd wijnbar VinVin uitgeroepen tot beste wijnbar van Nederland! Do we need to say more?

Talud9

Talud9 is een knus wijnbarretje op een leuke locatie tussen de Dom en de Oudegracht. Je hebt hier niet alleen de keuze uit (50!) heerlijke wijnen, maar ook de keuze uit verschillende koffiesoorten. De koffie is hier zo goed dat hun koffie maar liefst vier keer op een rij is uitgeroepen tot beste koffie van de provincie Utrecht. Gelukkig maakt dit de wijnen hier niet minder lekker! Liefhebbers van wijn kunnen hier hun hart ophalen.

Vind je het moeilijk om keuzes te maken? Dan kun je hier ook een High Wine laten serveren. Je kunt dan drie verschillende wijnen proeven.

Zies

Zies is een wijnbar, bistro en hotel gevestigd in de gezellige Twijnstraat in Utrecht. Het aanbod aan wijnen is hier groot.

Ook hier kun je een High Wine reserveren, waarbij elk glas geserveerd wordt met een bijpassend mediterraan hapje. Heb je daarna nog honger? Dan kun je hier ook nog een lekker huisgemaakt gerecht bestellen!

Wonen in Utrecht

Ben je op zoek naar een koopwoning in Utrecht of omstreken? Bekijk het aanbod van ERA De Bree Makelaars, aankoopmakelaar in Utrecht. Of neem contact met ons op zodat we kunnen bekijken wat we voor jou kunnen betekenen!

Telefoon: 030 231 70 41 bereikbaar tot 17:00 uur. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.