Search More

NWWI TAXATIE 

Een taxatie, oftewel een waardebepaling, is een rapport dat onafhankelijk de waarde van een woning vaststelt. Heb je een woning gekocht of een verbouwing gepland en wil je daar graag een hypotheek voor afsluiten? Dan vraagt jouw hypotheek- of bankadviseur om een gevalideerd NWWI-taxatierapport van de woning. Wij helpen je graag met een NWWI taxatie.

Klik hier om een NWWI taxatierapport aan te vragen.

Wat staat er in een taxatierapport?

Onze makelaars zorgen voor een gevalideerd taxatierapport. In dit taxatierapport staan belangrijke gegevens over de woning die de geldverstrekker nodig heeft om een hypotheek te kunnen verstrekken. Zo wordt de marktwaarde erin opgenomen, maar bijvoorbeeld ook gegevens over de grootte van de woning, de staat van onderhoud en de ligging. Ook dienen er externe omstandigheden in het rapport opgenomen te worden. Bijvoorbeeld een bestemmingsplan voor de omgeving dat van invloed kan zijn op de marktwaarde in de toekomst. Met de inhoud van het taxatierapport bepaalt een geldverstrekker mede of de hypotheek wel of niet wordt verstrekt.

Wat is het verschil tussen een taxatierapport en bouwkundige keuring?

Een taxatierapport is niet hetzelfde als een bouwkundige keuring. Een bouwkundige keuring is een uitgebreide bouwtechnische keuring waarbij eventuele verborgen gebreken aan het licht komen. Bij een hypotheek met NHG is een bouwkundige keuring soms verplicht, bijvoorbeeld bij niet-gerenoveerde appartementen van voor 1940.

Wanneer laat je een taxatie uitvoeren?

In een koopovereenkomst wordt vaak de ontbindende voorwaarde: ‘voorbehoud van financiering’ opgenomen. Een taxatierapport speelt hierbij een belangrijke rol: je hypotheekbedrag wordt gebaseerd op de getaxeerde woningwaarde in het taxatierapport. Het is daarom van belang om de taxatie ruim op tijd, voordat de ontbindende voorwaarde is verlopen, uit te laten voeren.

Waarom een NWWI taxatie?

In 2009 is het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) opgericht. Dit instituut wordt erkend door de NHG. Deze instelling ziet toe op de kwaliteit en betrouwbaarheid op taxaties voor woningen. Alle banken in Nederland vragen speciaal om een taxatierapport dat is opgesteld door een taxateur die is aangesloten bij het NWWI. Zo wordt wordt elke taxatie via dezelfde duidelijke richtlijnen opgesteld.

Bij De Bree Makelaars ben je daarom aan het goede adres voor een taxatie in.

Jouw woning laten taxeren

Wil je jouw woning in laten taxeren? Wij helpen je graag met taxatierapport. ERA De Bree Makelaars is erkend taxateur en onze rapporten worden door alle banken in Nederland. Neem contact met ons op!

Telefoon: 030 231 70 41 bereikbaar tot 17:00 uur. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.