Search More

Open Huis: 5 redenen om als verkoper je huis open te stellen

Posted on June 24, 2019 by Joost De Bree in Verkopen

Een Open Huis is voor veel mensen een bekend begrip. De NVM organiseert twee keer per jaar de NVM Open Huizen Dag en makelaarsvereniging ERA organiseert zelfs vijf keer per jaar een Open Huizen Route, waar wij als ERA makelaar aan deelnemen.

Tijdens deze open dagen kunnen woningzoekers zonder bezichtigingsafspraak woningen bezoeken van woningeigenaren die hun huis hiervoor hebben aangemeld.  Dit geeft potentiële woningkopers de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier verschillende huizen te bekijken en met elkaar te vergelijken.

Als verkoopmakelaar raden wij onze klanten aan om hun woning open te stellen tijdens deze dagen. Waarom? Dat lees je in deze blog.

1. Tijd besparen

Als je meedoet met een Open Huizen Dag zullen er meerdere geïnteresseerden die dag bij je binnenwandelen. Dit betekent dat je voor al die bezoekers slechts eenmaal je huis hoeft schoon te maken en op te ruimen. Dit neemt een stuk minder tijd in beslag dan meerdere malen je huis op orde brengen voor enkele bezichtigingen op verschillende dagen.

2. Extra aandacht voor je woning

De weken voorafgaand aan de Open Huizen Dag wordt er veel aandacht aan deze dag besteed via mediakanalen, zoals radio en televisie. Bovendien wordt je woning extra gepromoot op funda door middel van een Open Huis-vermelding. Hierdoor kun je opvallen ten opzichte van andere woningen die niet meedoen.

3. Breed publiek

Een Open Huizen Dag trekt een breed publiek, waaronder potentiële kopers die zich enkel nog vrijblijvend willen oriënteren op de woningmarkt. Je bereikt dus een extra groep mensen die anders je huis misschien niet waren komen bezichtigen. Dit kan een voordeel zijn als deze mensen jouw huis tijdens deze dag als hun droomhuis zien! Hierdoor worden ze mogelijk serieuze bieders.

4. Grotere verkoopkans

Van de woningen die vorig najaar deelnamen aan de NVM Open Huizen Dag, was 12 weken later 48% verkocht. Van de woningen die niet deelnamen was na 12 weken slechts 34% verkocht. Door mee te doen lijkt de verkoopkans van je woning dus toe te nemen.

5. Inzicht over hoe jouw woning in de markt ligt

Door mee te doen met de Open Huizen Dag kun je na afloop achterhalen hoe jouw woning in de markt ligt. Je krijgt immers verschillende bezoekers over de vloer die allemaal hun eigen mening over je huis hebben. Aan de hand van deze informatie kun je eventueel besluiten je verkooptactiek of woningprestatie aan te passen. Dit kan in overleg met je verkoopmakelaar.

Verkoopmakelaar Utrecht

Wil jij binnenkort je huis in Utrecht verkopen? Dan is ERA De Bree Makelaars in Utrecht met jarenlange kennis en ervaring het juiste adres voor de verkoop van jouw woning in Utrecht. Wij kunnen je bovendien helpen met het deelnemen aan een Open Huizen Dag of Open Huizen Route en geven je tips om hier zo veel mogelijk resultaat uit te halen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om direct een afspraak te maken.

We zijn Thursday om 9:00 uur bereikbaar op 030 231 70 41. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.