Search More

Vijf restaurants op een bijzondere locatie in Utrecht

Posted on July 29, 2020 by Joost De Bree in Utrecht

Utrecht heeft veel te bieden. Op veel vlakken, maar zeker ook op culinair gebied. Door de hele stad vind je talloze restaurants en terrassen. Loop een rondje door het centrum, en je vindt gegarandeerd een plekje waar je naar jouw smaak kunt dineren. De bijzondere locaties liggen bijna voor het oprapen: sfeervolle binnentuinen, mooie restaurants in de oude werfkelders, terrassen op grote pleinen en eetcafés in vooroorlogse gebouwen.

Het is dus niet moeilijk om in het oude stadscentrum van Utrecht een bijzondere dinerlocatie te vinden. Echter, ook buiten het centrum vind je veel bijzonder gelegen restaurants. We tippen je 5 keukens op bijzondere locaties in Utrecht. Eet smakelijk!

1. Ga voor Asian Fusion bij LE:EN

In een oude loods op een klein stukje industrieterrein is restaurant LE:EN gevestigd. In een informele sfeer kun je hier genieten van kleine gerechten uit de Aziatische keuken. Met smaken uit onder andere Japan, China, Vietnam en Sri Lanka zijn verschillende Aziatische keukens bij LE:EN vertegenwoordigd.

Deze industriële locatie is voorzien van een groot terras en veel decoratie, zodat de ruime hal toch gezellig aanvoelt. Een leuke plek die past bij de streetfood-stijl van de gerechten. Met mooi weer gaat de grote pui helemaal open, waardoor je binnen eigenlijk ook buiten zit!

2. Dineren op hoogte bij WT Urban Kitchen

Vlak naast de hal waar LE:EN gevestigd is vind je WT Urban Kitchen. WT staat voor watertoren: het restaurant is gevestigd op de 8e, 9e en 10e verdieping van dit klassieke bouwwerk.

WT Urban Kitchen

WT Urban Kitchen (foto van wturbankitchen.nl)

Utrecht heeft meerdere watertorens, maar dit is absoluut de mooiste. Als je in de buurt bent is het gebouw langs de waterkant ook niet te missen.

Een bijzondere dinerlocatie is het dus absoluut: je kunt hier dineren op het dakterras of achter de groten glazen pui, bovenop de oude watertoren.

Deze bijzondere locatie is populair, en dus vaak vol. Dinerplannen? Op tijd reserveren is aan te raden. Ook fijn om te weten: de watertoren bevat een lift, dus die bovenste etage is makkelijk te bereiken.

3. Kom in hogere sferen bij The Streetfood Club

Dit restaurant is als enige van de 5 tips gelegen midden in het centrum. Ook is het niet de locatie of het gebouw zelf wat het restaurant bijzonder maakt: het is de aankleding die het doet. The Streetfood Club is gevuld met felle kleuren, diverse materialen en heel veel planten.

Die uitstraling heeft een aantrekkingskracht op Instagrammers, iets waar het restaurant op inspeelt met een speciale fotohoek.

Gelukkig is ook de keuken de moeite waard: zoals de naam al aangeeft bestaat het menu uit verschillende streetfoodgerechten. Kleine gerechten, makkelijk te delen met je tafelgenoten en geïnspireerd op verschillende internationale keukens.

4. Opladen bij De Pomp Utrecht

Bij dit voormalige tankstation kun je nog steeds brandstof krijgen: biologische en regionale producten, verwerkt in kleine gerechten die bedoeld zijn om te delen. Bij De Pomp kun je dineren (of een drankje doen) achter een garagedeur en naast de oude SHELL-reclamebakken, die waarschijnlijk voorheen de gevel sierden.

Naast de pompstation-aankleding hebben ze hun best gedaan er een gezellige plek van te maken. Ook bij vind je bij De Pomp een lekker terras. Hier kun je, mits de zon schijnt, heerlijk zitten.

5. Zonder jezelf even af in De LiK

Deze laatste tip is ook het vermelden waard: dineren bij groepsrestaurant De LiK. In de oude gevangenis aan de rand van het centrum van Utrecht wordt niemand meer opgesloten, maar kun je zeker nog op bezoek komen.

de-lik

Groepsrestaurant De LiK(foto van delik.nl)

Op het terras van De LiK kun je genieten van een cocktail of ander drankje. Je zit op de voormalige luchtplaats van de gevangenis, en kunt hier zo binnenlopen.

Het bijzondere restaurant van De LiK is helaas iets minder toegankelijk: dit is een groepsrestaurant, waarbij je dus een flink gezelschap moet verzamelen om te komen eten. Je gaat dan wel voor een bijzondere plek: zo kun je eten in de voormalige kerk van de gevangenis of gaan voor Water & Brood in de voormalige bewaarderskantine.

De voormalige cellen maken geen deel uit van het restaurant maar worden voor allerlei doeleinden gebruikt: in de zomer van 2020 zijn ze te huur als werkplek, om ongestoord aan de slag te kunnen gaan.

Restaurant op loop- of fietsafstand in Utrecht

Het liefst wil je alle bovenstaande opties natuurlijk gaan verkennen. Dat gaat het makkelijkst wanneer dit in de buurt van je huis is! Ben je op zoek naar een woning in Utrecht? ERA De Bree kan je helpen bij het vinden van een nieuw huis.

ERA De Bree Makelaars Utrecht

Bekijk eens het aanbod van ERA De Bree Makelaars, aankoopmakelaar in Utrecht. Of neem contact met ons op zodat we kunnen bekijken wat we voor jou kunnen betekenen!

Telefoon: 030 231 70 41 bereikbaar tot 17:00 uur. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.