030 231 70 41 We zijn bereikbaar tot 22:00
Zoek meer

Woning in Utrecht laten taxeren

Een taxatie, oftewel een waardebepaling, is een rapport dat onafhankelijk de waarde van een woning vaststelt.

Heb je een woning gekocht of een verbouwing gepland en wil je daar graag een hypotheek voor afsluiten? Dan vraagt jouw hypotheek- of bankadviseur om een gevalideerd NWWI-taxatierapport van de woning.

Wie stelt het taxatierapport op?

Dit taxatierapport kan worden opgesteld door ons als Register makelaars en taxateurs in Utrecht. Uit deze taxatie en rapportage wordt de marktwaarde van de woning vastgesteld.

Onze taxatierapporten worden geaccepteerd door alle banken in Nederland.

Wij zijn aangesloten bij de NVM, Nederlands grootste makelaarsvereniging en het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut).

  Meer informatie?

  Of bel direct: 030 231 70 41

  Wat staat er in een taxatierapport?

  In het taxatierapport staan belangrijke gegevens over de woning die de geldverstrekker nodig heeft om een hypotheek te kunnen verstrekken. Zo wordt de marktwaarde erin opgenomen, maar bijvoorbeeld ook gegevens over de grootte van de woning, de staat van onderhoud en de ligging. Ook dienen er externe omstandigheden in het rapport opgenomen te worden. Bijvoorbeeld een bestemmingsplan voor de omgeving dat van invloed kan zijn op de marktwaarde in de toekomst. Met de inhoud van het taxatierapport bepaalt een geldverstrekker mede of de hypotheek wel of niet wordt verstrekt.

  Een taxatierapport is niet hetzelfde als een bouwkundige keuring. Een bouwkundige keuring is een uitgebreide bouwtechnische keuring waarbij eventuele verborgen gebreken aan het licht komen. Bij een hypotheek met NHG is een bouwkundige keuring soms verplicht, bijvoorbeeld bij niet-gerenoveerde appartementen van voor 1940.

  Wanneer taxatie uitvoeren?

  In een koopovereenkomst wordt vaak de ontbindende voorwaarde: ‘voorbehoud van financiering’ opgenomen. Een taxatierapport speelt hierbij een belangrijke rol: je hypotheekbedrag wordt gebaseerd op de getaxeerde woningwaarde in het taxatierapport. Het is daarom van belang om de taxatie ruim op tijd, voordat de ontbindende voorwaarde is verlopen, uit te laten voeren.

  Waarom een NWWI Taxatie?

  In 2009 is het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) opgericht. Deze instelling ziet toe op de kwaliteit en betrouwbaarheid op taxaties voor woningen.

  Alle banken in Nederland vragen speciaal om een taxatierapport dat is opgesteld door een taxateur die is aangesloten bij het NWWI. Bij De Bree Makelaars ben je daarom aan het goede adres voor een taxatie in Utrecht.

  Vrijblijvend adviesgesprek

  Ja, ik wil graag meer informatie over:

   Ik ben bereikbaar via:

   Met vriendelijke groet,

   Meer info? Bel 030 2317041 of e-mail Info@debreemakelaars.nl