Search More

Woning bezichtigd, en dan? 5 tips na de bezichtiging

Posted on December 29, 2016 by Joost De Bree in Kopen

Heb je onlangs een woning bezichtigd of ben je bezig met het plannen van een bezichtiging? Zorg er dan voor dat je weet waar je aan toe bent! Je wilt namelijk zoveel mogelijk over het huis te weten komen.

5 tips na de bezichtiging

Nadat we eerder al een aantal tips voorafgaand aan een eerste bezichtiging opstelden, geven we je nu 5 tips die extra belangrijk zijn ná een bezichtiging.

1. Ga op een andere tijd langs de woning

Heeft de bezichtiging in de middag plaatsgevonden? Ga dan in je eigen tijd eens ‘s ochtends of ’s avonds bij het huis kijken. Op deze manier krijg je een beter beeld van de omgeving, bijvoorbeeld de verkeersdrukte tijdens de spits of eventuele geluidsoverlast van omliggende scholen, bedrijven of horeca.

2. Je kunt nooit te veel vragen

Wees niet bang om tijdens de bezichtiging (maar ook daarna!) veel vragen te stellen. Je wilt immers een zo compleet mogelijk beeld krijgen van de woning. Daarbij mag je best een beetje brutaal zijn, bijvoorbeeld door te vragen naar de energierekeningen van het afgelopen jaar.

3. Een bod is niet altijd bindend

Onthoud dat een bod niet altijd bindend hoeft te zijn. Een voorlopig koopcontract wordt niet voor niets voorlopig genoemd. Je kunt namelijk binnen drie dagen altijd nog afzien van de koop zonder opgaaf van reden.

4. Breng een goed bod uit

Omdat woningen in Utrecht in de huidige woningmarkt snel verkocht worden, is het verstandig om direct een weloverwogen bod te doen. Er is immers vaak geen tijd voor een lange onderhandeling of een tweede bezichtiging. In ons artikel bieden op een huis geven we je hiervoor enkele tips. Onthoud dat het om een groot geldbedrag gaat, waardoor een bod op een woning altijd maatwerk is. Als ervaren aankoopmakelaar in Utrecht kunnen wij je hier goed in begeleiden.

5. Tweede bezichtiging

Is er toch ruimte voor een tweede bezichtiging? Dan is het bijna onmisbaar om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een makelaar heeft weliswaar geen invloed heeft op jouw gevoel over een woning, maar dat is juist ook de reden dat hij objectief advies kan geven. Bovendien hoort het beoordelen van woningen bij de dagelijkse werkzaamheden van een makelaar. De kosten van een aankoopmakelaar wegen vaak niet op tegen de kosten die je dankzij de makelaar bespaart.

Als je een woning gaat bezichtigen in een populaire woningmarkt waar woningen snel worden verkocht, zoals in het centrum van Utrecht, dan is het niet ongebruikelijk om al bij de eerste bezichtiging een aankoopmakelaar mee te nemen. Dankzij zijn advies kun je direct na de eerste bezichtiging een onderbouwd bod doen.

Aankoopmakelaar Utrecht

Neem contact op met aankoopmakelaar De Bree in Utrecht voor meer informatie.

Telefoon: 030 231 70 41 bereikbaar tot 17:00 uur. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.