Search More

Vijf tips voor het maken van verkoopfoto’s van je huis

Posted on November 1, 2018 by Joost De Bree in Verkopen

De eerste kennismaking met een nieuwe woning vindt meestal plaats door het bekijken van foto’s die op een makelaarssite of funda staan. Vandaar dat woningfotografie een belangrijk onderdeel is voor de verkoop van je huis. Op de foto’s wil je dat je woning optimaal gepresenteerd wordt. Een professionele fotograaf inhuren zal zorgen voor kwalitatief goede foto’s, maar er zijn ook dingen die je zelf kunt doen (of juist moet laten) om je huis optimaal in beeld te brengen. In deze blog geven we je vijf tips voor het maken van perfecte woningfoto’s die ervoor zorgen dat je verkoopkansen toenemen!

Zorg voor een schoon en opgeruimd huis

Dit spreekt natuurlijk voor zich: zorg dat je woning schoon en opgeruimd is als er foto’s worden gemaakt. Rondslingerende spullen, frummeltjes, een vieze keuken en badkamer of stoffige meubelen kunnen echt niet. Haal dus zoveel mogelijk kleine en persoonlijke spullen uit het zicht en zorg dat vloeren en tegels er schoon en glimmend uitzien. Vergeet ook de slaapkamers en de gang niet!

Geen persoonlijke spullen

Staat je huis vol met foto’s van je gezin, vrienden of vakanties? Haal deze dan even weg als de fotograaf langskomt, of vraag de fotograaf om deze foto’s onherkenbaar te maken.

Je wilt liever niet dat persoonlijke foto’s op een verkoopwebsite verschijnen. Bovendien leidt het potentiële kopers tijdens een bezichtiging af van de ruimte.

Creëer licht in huis

Zorg voor neutrale lichte kleuren van muren, gordijnen, vloeren en beddengoed. Dit creëert een lichte en zachte uitstraling. Daarnaast wil je dat er zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen komt als de foto’s worden gemaakt. Open dus alle gordijnen en jaloezieën in huis. Het hoeft buiten niet per se zonnig te zijn, maar foto’s maken tijdens een donkere grauwe dag is niet aan te raden. Helder daglicht zorgt namelijk voor een mooier sfeerbeeld en geeft de woning een frissere uitstraling.

Geen huisdieren

Heb je huisdieren? Dan is het beter dit niet zichtbaar te maken op je verkoopfoto’s. De meeste kopers willen namelijk liever niet dat er dieren hebben gewoond in hun toekomstige woning. Zet die krabpaal, hondenmand of vogelkooi dus uit het zicht als de foto’s worden gemaakt.

Zorg voor een nette tuin of balkon

Vergeet ook de buitenkant van je huis niet! Heb je een tuin? Zorg dan dat alles netjes is en het niet volstaat met onkruid. Mooie kleurrijke bloemen, gemaaid gras, nette tegels en mooi gevulde bloembakken creëren een positief gevoel bij potentiële kopers. Ook een balkon kun je gezellig maken met een leuk zitje en wat bloembakken.

Verkoopmakelaar Utrecht

Wil jij binnenkort je huis verkopen en ben je op zoek naar een verkoopmakelaar in Utrecht? De Bree Makelaars in Utrecht kan alles voor je uit handen nemen! Zo wordt ook de presentatie van jouw woning, inclusief professionele HD foto’s, door ons verzorgd en deze stellen wij in overleg met jou samen. Neem contact met ons op voor vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jou thuis of bij ons op kantoor.

We zijn Thursday om 9:00 uur bereikbaar op 030 231 70 41. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.