Search More

Tips: zo zorg je ervoor dat jouw woning meer opvalt op Funda

Posted on October 13, 2016 by Joost De Bree in Verkopen

Funda is verreweg de meest gebruikte website voor het vinden van een geschikte koopwoning. Als verkopende partij wil je daarom verzekerd zijn van het feit dat je huis op Funda staat én dat de vermelding op Funda bezichtigingen oplevert.

Een huis op Funda zetten

De eerste stap, het plaatsen van je woning op Funda, kan alleen worden gedaan door een erkende makelaar. Als NVM makelaar kunnen wij dit daarom voor je uit handen nemen. Wij zorgen ervoor dat je een goede basisvermelding hebt. Dit betekent dat je woning op Funda voorzien is van een uitgebreide en accurate beschrijving, van duidelijke en realistische foto’s van HD kwaliteit en van alle andere informatie die voor woningzoekenden interessant is.

Een huis op Funda promoten

Als je woning eenmaal op Funda staat, dan wil je dat hier zoveel mogelijk mensen op klikken en dat zoveel mogelijk mensen contact opnemen met je makelaar. Hiervoor biedt de huizensite verschillende mogelijkheden:

  1. Promolabel
  2. Toppositie
  3. Woning in beeld
  4. Presentatiepakket

1. Promolabel

Het promolabel is een gekleurd label dat over de foto wordt geplaatst in de lijst met zoekresultaten.

  • In het label kan een tekst worden geplaatst, zoals ‘in prijs verlaagd’ of ‘met dakterras’.
  • Een andere mogelijkheid is om een aantal kleine afbeeldingen naast de hoofdfoto te plaatsen.
  • Een derde voordeel van de keuze voor het promolabel is dat je verkorte omschrijving met een extra regel wordt uitgebreid.

2. Woning in beeld

Wil je jouw woning nog meer op laten vallen, kies dan voor de optie ‘Woning in beeld’. Met deze optie sta je een maand lang op de homepage van Funda. Dit zorgt gegarandeerd voor veel bezoekers. De bezoekers van Funda kunnen met één klik vanaf de homepage naar jouw woning doorklikken. Hierbij heb je de keuze om je woning landelijk of per provincie te adverteren.

3. Toppositie

Een toppositie – de naam zegt het al – zorgt ervoor dat jouw woning altijd bovenaan de lijst met zoekresultaten verschijnt. Zodoende komt je woning in de schijnwerpers te staan en wordt je woning vaker getoond.

Een voordeel van een toppositie boven de optie ‘Woning in beeld’ is dat de toppositie alleen verschijnt als je woning voldoet aan de zoekopdracht van de gebruiker.

4. Presentatiepakket

Wordt je woning goed bekeken op Funda? Mooi! Dan is het nu tijd om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen een bezichtiging inplannen. Dit is mogelijk door middel van het presentatiepakket van Funda.

Het presentatiepakket zorgt voor een complete presentatie van je woning. Het pakket bestaat uit:

  • Plattegrond. Met een plattegrond krijgt de kijker een duidelijk beeld van de indeling van de woning. Naast een normale plattegrond is het ook mogelijk om een 3D-plattegrond van je woning te laten maken.
  • 360° foto’s. Met deze foto’s krijgt de bezoeker een interactieve tour door de woning.
  • Video. Veel mensen kijken liever naar een video dan dat zij een tekst lezen en door foto’s moeten klikken.

Volgens eigen onderzoek van Funda resulteert het Presentatiepakket in het feit dat je woning langer wordt bekeken en dat er meer contact wordt opgenomen met je makelaar.

De resultaten bekijken

Na het inschakelen van bovenstaande promotiemogelijkheden ben je natuurlijk benieuwd naar wat het resultaat is van je campagne. Om dit in te zien, kun je jouw woning toevoegen aan “Mijn funda”: je persoonlijke Funda-account. Om jouw woning te koppelen aan jouw account kun je een verzoek sturen naar je makelaar.

In Mijn funda zie je realtime statistieken over hoe vaak je woning is vertoond en hoe vaak hij is aangeklikt. Ook kun je instellen hoe vaak je per e-mail op de hoogte gebracht moet worden van de fundaprestaties van je woning.

Jouw woning op Funda

Wil je jouw woning op Funda plaatsen? Neem dan contact op met ERA De Bree NVM Makelaar, ervaren makelaar in Utrecht. Wij nemen vrijblijvend de mogelijkheden met je door.

Lees ook:

Afbeeldingen: Funda

We zijn Thursday om 9:00 uur bereikbaar op 030 231 70 41. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.