Search More

Tuin verkoopklaar maken? Wij geven je 5 handige tips!

Posted on November 11, 2020 by Joost De Bree in Verkopen

Het is een van de eerste dingen die een potentiële koper ziet: de voortuin. Bij de verkoop van je huis wil je natuurlijk alles van de beste kant laten zien. Beschikt jouw woning over een tuin, balkon of andere buitenruimte? Dan hebben we een aantal tips voor je om deze optimaal verkoopklaar te maken!

1. Maak van je buitenruimte een leefruimte

Voor potentiële kopers is de aanwezigheid van een tuin, terras of balkon vaak een pluspunt. Het kan goed uitpakken wanneer je kopers de potentie van je tuin laat zien: maak van je buitenruimte een leefruimte. Zorg voor een goede tuinset of buitenbank en maak duidelijk waar je lekker in de zon (of schaduw) kunt zitten. Zorg dat je tuin een prettige verblijfsruimte is!

2. Ruim op en maak schoon, ook in de tuin

Net als je huis, moet ook je tuin of balkon opgeruimd en schoon zijn. Een koper moet zich kunnen voorstellen dat hij of zij er woont: zorg dus dat alle rommel uit het zicht blijft.

Tuingereedschap netjes opgeborgen, groene aanslag van de tegels verwijderd en afscheid genomen van die oude fiets die al tijden in de hoek stond? Dat helpt bij het verkoopklaar maken van je tuin!

3. Geef kleur aan je tuin

Waar je bij interieurstyling kan worden geadviseerd om niet te veel met uitgesproken kleuren te werken, is dit voor je tuin anders. Het gebruik van kleuren in planten en bloemen helpt om je tuin te laten leven.

Uiteraard, doe dit ook met mate: een ware jungle op een klein balkon kan overweldigend zijn. Door de juiste kleuren toe te passen kun je de aantrekkelijkheid van je buitenruimte vergroten.

4. Zorg dat het onderhoud gedaan is

Naast het schoonmaken en opruimen van je buitenruimte, is ook het onderhoud belangrijk. Reguliere taken als het snoeien van de heg of struiken, het schilderen van je hek of schuur en het weghalen van onkruid tussen de tegels maakt dat de buitenruimte er verzorgd uitziet.

Bovendien kan een onverzorgde tuin lijken als ‘veel werk’, terwijl een nette tuin waarbij het onderhoud gedaan is veel makkelijker als ‘eigen’ in te beelden is door een potentiële koper.

5. Houd je tuin bij

Heb je de vorige tips toegepast op jouw buitenruimte? Zorg dat je dit niet alleen voor de foto’s op orde hebt. Bij een bezichtiging vallen er weer andere details op, en is het net zo belangrijk dat de buitenruimte de juiste uitstraling hebt.

Heb je een voortuin? Veel geïnteresseerden komen eerst eens kijken zonder een bezichtiging, om de omgeving en de woning te zien. Zorg dus dat de buitenkant er altijd verzorgd bijligt als je woning te koop staat!

Woning verkopen in Utrecht?

Ben je van plan je woning te gaan verkopen? Neem dan contact op met ERA De Bree NVM Makelaars, ervaren makelaar in Utrecht. Wij nemen vrijblijvend de mogelijkheden met je door. Bel direct voor een kennismaking: 030 231 70 41 of vul ons contactformulier in.

Telefoon: 030 231 70 41 bereikbaar tot 17:00 uur. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.