Search More

Utrecht Hotspots: de Amsterdamsestraatweg

Posted on January 5, 2016 by Joost De Bree in Utrecht

De Amsterdamsestraatweg is een van de bekendste straten van Utrecht. Het is de langste winkelstraat van Nederland en heeft een lengte van vijf kilometer. De Amsterdamsestraatweg is aangelegd door Napoleon en diende als belangrijkste verbinding tussen Utrecht en Amsterdam.

Populair voor starters

De Amsterdamsestraatweg stond vroeger onder andere bekend om zijn criminaliteit en overlast, maar tegenwoordig is het een gewilde buurt voor woningzoekers en starters op de woningmarkt. Wat de Straatweg zo populair maakt, is de verscheidenheid aan winkels, het brede aanbod horeca en het levendige karakter.

Rustige omgeving

Ondanks dit levendige karakter van de Amsterdamsestraatweg wordt de omliggende buurt gekenmerkt door rustige straten en sfeervolle vooroorlogse woningen. De verschillende buurten hebben elk hun eigen historie en karakter, zoals Pijlsweerd, de Daalsebuurt en Zuilen.

Julianapark

Halverwege de Amsterdamsestraatweg bevindt zich het Julianapark. Het Julianapark is een bosrijk park met grasvelden en vijvers. Het park is een oase van rust en is zeer kindvriendelijk, mede dankzij de aanwezigheid van een kinderboerderij.

Watertoren Amsterdamsestraatweg

De watertoren op de Amsterdamsestraatweg is een markant herkenningspunt. De watertoren is ongeveer honderd jaar oud en heeft verschillende bestemmingen gekend. Ook is de toren enkele malen gekraakt geweest. In 2014 zijn er plannen gemaakt voor horeca en studiowoningen in de toren, maar deze zijn nog niet in gebruik.

Verbinding en openbaar vervoer

Het begin van de Straatweg is vlakbij het Centraal Station van Utrecht gelegen. Halverwege de straat, ter hoogte van het Julianapark, bevindt zich station Utrecht Zuilen. Over de gehele lengte van de straat bevinden zich aan weerskanten twaalf bushaltes. Via de Cartesiusweg en de Vleutenseweg is de snelweg A2 goed bereikbaar.

Woningen te koop Amsterdamsestraatweg

Regelmatig heeft ERA De Bree NVM Makelaars woningen, appartementen of studio’s te koop rondom de Amsterdamsestraatweg. Ben je op zoek naar woonruimte in een van de meest gevarieerde wijken van Utrecht? Neem dan contact met ons op.

Lees ook:

In de serie Utrecht Hotspots schrijven we over interessante straten en wijken in Utrecht. Dit is het eerste artikel in deze serie.

Foto: Google Maps

We zijn Thursday om 9:00 uur bereikbaar op 030 231 70 41. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.