Search More

Utrecht Hotspots: Wilhelminapark

Posted on June 21, 2016 by Joost De Bree in Utrecht

Het Wilhelminapark is een park dat meer dan 100 jaar oud is. Het ligt in de wijk Utrecht-Oost, een wijk waar relatief veel studenten wonen.

Het Wilhelminapark is een van de bekendste parken in Utrecht. Op zomerse dagen is het een populaire plaats voor studenten en jonge gezinnen om te barbecueën, een balletje te trappen of van de zon te genieten.

Fietspaden en wandelpaden

Dwars door het park, tussen oost en west, bevindt zich een druk fietspad. Dit fietspad is onderdeel van de fietsroute tussen de binnenstad en de Uithof. Tussen noord en zuid bevindt zich een brede promenade die zich uitstekend leent voor wandelen, hardlopen of skaten. Ook zijn er diverse kleine wandelpaden aangelegd die bijvoorbeeld naar de grote vijver leiden die zich midden in het park bevindt.

Standbeelden

Er zijn meerdere standbeelden aanwezig in het park. Het standbeeld midden in het park beeldt prinses Wilhelmina uit die ten tijde van de opening van het park tot koningin werd gehuldigd.

Bebouwing in het park

Aan de oostkant van het park is het restaurant Wilhelminapark gelegen. Samen met een Duitse bunker aan de westkant is dit het enige bebouwing binnen de grenzen van het park. De bunker fungeert tegenwoordig als expositieplaats voor kunstenaars.

Huizen rondom het Wilhelminapark

Het Wilhelminapark is omgeven door grote aaneengesloten monumentale panden, villa’s en herenhuizen. Deze villa’s kennen prachtige architectuur en een rijke historie.

De straat aan de oostkant heeft de naam Koningslaan. De straat aan de westkant heeft dezelfde naam als het park, evenals de buurt ten noord-oosten van het Wilhelminapark. In de buurt ‘Wilhelminapark en omgeving’ is overigens ook het Hogelandsepark gelegen.

De buurt rondom het Wilhelminapark is onder Utrechters een gewilde plek om te wonen. Sinds de woningmarkt weer aantrekt, stijgen de prijzen in dit gedeelte van de stad harder dan in andere buurten.

Makelaar Utrecht

Op zoek naar een woning in Utrecht-Oost nabij het Wilhelminapark? ERA De Bree NVM Makelaar in Utrecht heeft regelmatig huizen te koop in deze gewilde buurt.

Bekijk huizen in Utrecht >

Lees ook:

Foto’s: Wikimedia Commons (Anitha Mani, Sonty567) & FaceMePLS via Flickr

We zijn Thursday om 9:00 uur bereikbaar op 030 231 70 41. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.