Search More

Wat is vastgoedstyling en waarom wordt het toegepast?

Posted on March 19, 2020 by Joost De Bree in Kopen

Vastgoedstyling is een vorm van styling van een woning om de woning aantrekkelijker te maken voor verkoop. Het doel van vastgoedstyling is dus een woning in de smaak te laten vallen bij potentiële kopers die het huis komen bezichtigen. Vastgoedstyling mag daarom niet verward worden met interieurstyling.

In deze blog lees je meer over vastgoedstyling en hoe en waarom het wordt toegepast.

Wanneer een vastgoedstylist?

Er zijn verschillende redenen te bedenken om een vastgoedstylist in te huren. Bijvoorbeeld omdat het huis dat je wilt verkopen leegstaat of omdat je een opvallende of uitgesproken inrichting hebt die niet iedereen mooi vindt.

Het kan dan verstandig zijn om een vastgoedstylist in te huren die je helpt om het huis aantrekkelijk in te richten, zodat een breder publiek wordt aangesproken.

Vastgoedstyling wordt enkel toegepast in de periode dat het huis te koop staat. Daarom wordt er bij het stylen gebruik gemaakt van materialen en meubelen die weinig kosten, zoals kartonnen meubelen. Er kan ook gebruik worden gemaakt van de aanwezige meubelen en accessoires. De nadruk ligt dan vooral op het opruimen, depersonaliseren en sfeervol maken van de woning.

Het inzetten van vastgoedstyling is ook een goede voorbereiding voor het maken van verkoopfoto’s van je huis.

Betere verkoopprijs

Vastgoedstyling kan een positieve invloed hebben op de verkoopprijs van je huidige woning. Door de drukte op de woningmarkt, zeker in een populaire stad als Utrecht, verkopen huizen over het algemeen zeer snel, maar dan nog is het wel prettig als jij de beste prijs voor je huis krijgt. Je moet tenslotte ook weer een nieuw huis kopen.

Door vastgoedstyling kun je met relatief weinig investeringen een zo hoog mogelijke verkoopprijs realiseren.

Kosten vastgoedstyling

De kosten voor vastgoedstyling verschillen per vastgoedstylist, maar het is altijd een dienst die zich snel terugverdient.

Je verkoopmakelaar kan je in contact brengen met vastgoedstylisten die je helpen jouw woning er fantastisch uit te laten zien voor de verkoop!

Verkoopmakelaar Utrecht

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Of ben je zoek naar een verkoopmakelaar in Utrecht, omdat je je huis wil verkopen?

ERA de Bree NVM Makelaar in Utrecht helpt je graag! Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Telefoon: 030 231 70 41 bereikbaar tot 17:00 uur. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.