Search More

Het verduurzamen van je woning wordt nog makkelijker

Posted on August 7, 2017 by Joost De Bree in Kopen

Het wordt nog makkelijker en aantrekkelijker om je woning duurzaam te maken. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars.

Wilde je voorheen de kosten voor het verduurzamen meenemen bij je hypotheekaanvraag? Dan diende je een offerte voor deze maatregelen bij de hypotheekaanvraag in te dienen. Dit bleek een tijdrovend en complex proces.

Vanaf nu is dat daarom verleden tijd. Bij een hypotheekaanvraag hoef je dus alleen nog maar een kostenspecificatie van de duurzame maatregelen in te dienen.

Hogere maximale hypotheek

Bij het berekenen van het maximale hypotheekbedrag geldt normaal gezien dat je 101% van de koopsom van de woning mag lenen. Met de huidige koopsomgrens voor NHG-hypotheken van € 245.000 betekent dat dat een NHG-hypotheek maximaal € 247.450 bedraagt.

Wat veel mensen echter niet weten is dat het maximale NHG-hypotheekbedrag hoger mag zijn als er sprake is van energiebesparende voorzieningen. Als je namelijk van plan bent om je nieuwe woning duurzamer te maken, dan mag je vijf procent van de koopsom extra lenen. Dat betekent dat het maximale hypotheekbedrag met NHG 106% van de koopsom van de woning is, wat met een maximale koopsom van € 245.000 uitkomt op € 259.700.

Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen en renovaties zijn bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ dubbelglas, het plaatsen van een energiebesparende HR-ketel, het isoleren van de spouwmuur en het plaatsen van isolerende kozijnen. Ook extra maatregelen zoals zonnecellen of een warmtepomp gelden als energiebesparende maatregelen.

Controle

Natuurlijk blijft het WEW, als verstrekker van de Nationale Hypotheekgarantie, wel controleren of het extra geleende hypotheekbedrag daadwerkelijk aan de duurzame maatregelen wordt besteed.

Makelaar Utrecht

Wil je meer informatie over het aanvragen van een hypotheek met NHG? Of wil je een woning kopen en ben je op zoek naar een ervaren makelaar in Utrecht? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

We zijn Thursday om 9:00 uur bereikbaar op 030 231 70 41. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.