Search More
verkoopmakelaar

Jouw verkoopmakelaar

Je huis verkopen in Utrecht of Amersfoort? De deskundige verkoopmakelaars van ERA De Bree Makelaars helpen je verder. Woningen in deze steden worden over het algemeen vrij snel verkocht. Maar hoe pak je het verkopen van je woning zo slim mogelijk aan? En hoe bepaal je de vraagprijs van je woning?

Een verkoopmakelaar heeft het antwoord op jouw vragen. Era De Bree Makelaars is met jarenlange kennis en ervaring het juiste adres voor de verkoop van jouw woning. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking. In deze kennismaking geven wij jou inzicht in de verwachte verkoopwaarde van jouw woning en in onze bewezen werkwijze.

Wij stellen kosteloos een verkoopstrategie op die aansluit bij jouw wensen.

Heb je een vraag over het verkopen of het taxeren van je huis? Laat het Bas of Joost weten. We maken graag kennis.

Ervaring

Maximaal bereik van woningzoekenden en een mooie verkooppresentatie is bij ons vanzelfsprekend. Maar een woning goed verkopen vraagt om ervaring en vakmanschap.

Op Funda kun je meer dan honderd klant beoordelingen lezen van woningverkopers die zich in dezelfde situatie als jij bevonden.

Je huis verkopen met makelaar

Het verkopen van je woning doe je niet elke dag. Het is een van de grootste transacties die je doet in je leven. Daarom wil je dat de verkoop onder de meest gunstige voorwaarden en met een zo hoog mogelijke opbrengst verkocht wordt. Een goede verkoopmakelaar kan dit voor je realiseren. Hiervoor neemt hij een hoop werk uit handen. Bij de verkoop van een woning komt namelijk veel kijken.

Onderzoek en verkoopprijs bepalen

De verkoopmakelaar zal onderzoek doen naar de woning en een voorlopig advies geven over de vraagprijs. Voor het bepalen van de vraagprijs kijken we niet alleen naar vraagprijzen van soortgelijke woningen in jouw omgeving, maar hebben we als makelaar ook toegang tot koopsomgegevens uit het kadaster. Door onze ervaring en kennis in de lokale markt kunnen wij je goed adviseren over de vraagprijs.

Woningpresentatie

Een goede verkoopmakelaar zorgt ervoor dat jouw woning netjes gepresenteerd wordt op verschillende verkoopsites, zoals Funda. Mooie, professionele foto’s zijn hierbij cruciaal. Als je kiest voor ERA de Bree Makelaars wordt er alles aan gedaan om je woning netjes te presenteren. Wij zorgen voor:

  • plaatsing op Funda
  • een aansprekende en complete woningomschrijving
  • professionele HD foto’s
  • plattegronden in 2D en 3D
  • walkthrough video en/of virtuele 3D tour
  • een NEN 2580 meetrapport

Het traject met een verkoopmakelaar

Tijdens een kennismakingsgesprek bij jou thuis of bij ons op kantoor geven wij je advies over de te verwachten verkoopopbrengst in de huidige woningmarkt. Ook vertellen we je welke verkoopstrategie de beste aanpak is voor het beste resultaat. We leggen je uit waarin onze aanpak verschilt van een andere verkoopmakelaar in Utrecht.

Veel gestelde vragen

Kan een aankoopmakelaar ook verkoopmakelaar zijn?

Ja, een aankoopmakelaar kan ook een verkoopmakelaar zijn. Hoewel ze verschillende rollen vervullen, is het mogelijk dat een makelaar zowel actief is als aankoopmakelaar als verkoopmakelaar. Het is wel belangrijk dat de makelaar transparant is over zijn of haar dubbele rol om mogelijke belangenconflicten te voorkomen.

Het is echter niet toegestaan om beide rollen te vervullen bij dezelfde transactie.

Is een verkoopmakelaar verplicht?

Nee, het inschakelen van een verkoopmakelaar is niet verplicht. Je kunt je woning dus verkopen zonder de hulp van een verkoopmakelaar. Toch kiezen de meeste mensen wel voor een verkoopmakelaar. Hier zijn verschillende redenen voor. Zo heeft een verkoopmakelaar ervaring in de markt, ervaring met onderhandelen en heeft de verkoopmakelaar een breed netwerk van potentiële kopers en andere makelaars.

Hoe betaal je de verkoopmakelaar?

Er zijn verschillende manieren waarop je een verkoopmakelaar kunt betalen. In de meeste gevallen wordt er betaald op basis van een afgesproken vergoeding, dit noemen we ook wel een courtage. Ander mogelijkheden zijn via een percentage van de verkoopprijs of via een vast uurtarief.

Ons lidmaatschap van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Vastgoeddeskundigen) en het kwaliteitsmerk ERA, garanderen jou een professionele en actieve aanpak van de aan- of verkoop van jouw woning in Utrecht en omstreken.

NVM

Ons lidmaatschap van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Vastgoeddeskundigen) maakt ons verplicht opleidingen te volgen. Zo blijven we voortdurend op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen.

ERA Garantie

Woningen met onze unieke ERA Garantie service worden sneller en tegen een hogere prijs verkocht. Ook ben je met een ERA verkoopmakelaar verzekerd voor allerlei onvoorziene kosten tot maar liefst 12 maanden na de overdracht.

Telefoon: 030 231 70 41 bereikbaar tot 17:00 uur. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.