Search More

Waardebepaling van je huis in Amersfoort

Wil je snel weten wat je woning waard is? Wij regelen vrijblijvend een waardebepaling van je huis in de regio Amersfoort. Je ontvangt gratis een overzicht met een onderbouwing van de te verwachten verkoopprijs van jouw woning. 

Waarom een waardebepaling voor mijn huis aanvragen?

De huizenmarkt is al langere tijd een verhitte markt. Dat heeft veel invloed op de verkoopprijzen. In Amersfoort zijn er flinke verschillen in de huizenprijzen. Met een waardebepaling van je huis heb je inzicht in de actuele waarde. Wanneer je jouw woning gaat verkopen heb je een goede onderbouwing voor de vraagprijs. Daarnaast heb je misschien overwaarde die je kunt gebruiken voor je nieuwe woning. Een waardebepaling kan je op de volgende manieren helpen in het verkooptraject:

  1. Startpunt voor de prijsbepaling: De waarde bepaling geeft je een indicatie van de marktwaarde van de woning. Dit kan helpen bij het vaststellen van een realistische vraagprijs.
  2. Inzicht in de lokale markt: Een lokale makelaar heeft inzicht in het verloop van de prijzen en de huidige situatie.
  3. Verkoopstrategie bepalen: Aan de hand van de waardebepaling kun je bepalen of je jouw woning direct wilt verkopen of juist bepaalde renovaties wilt doorvoeren voor het op de markt komt. Hiermee kun je de woningwaarde verhogen.
  4. Een waardebepaling voor jouw huis in Amersfoort is geheel gratis bij ons. Hiermee krijg je een duidelijke indicatie van de marktwaarde, zonder dat je voor een officieel erkende NWWI taxatie hoeft te betalen.
  5. Tijdens een waardebepaling letten we op de sterke en zwakke punten van de woning. Zo ga je goed voorbereid het verkooptraject in.

Wil je een waardebepaling voor jouw woning in Amersfoort aanvragen?

Vul hieronder je e-mailadres en telefoonnummer in. We nemen dezelfde werkdag nog contact met je op voor een gratis waardebepaling van jouw huis in de regio Amersfoort.

Wat zegt een waardebepaling?

Een waardebepaling is een vrijblijvend advies van een makelaar over de actuele verkoopwaarde van jouw woning.

Waarom een waardebepaling?

Met een waardebepaling krijg je inzicht in de actuele waarde van jouw woning. Wanneer je jouw woning wil verkopen is het belangrijk om dit inzicht te hebben. Je kunt jouw vraagprijs onderbouwen en onderzoeken of je overwaarde hebt op de woning.

Wat is het verschil tussen een taxatie en een waardebepaling?

Naast een waardebepaling kun je bij ons ook een taxatierapport aanvragen. In dit rapport wordt door een onafhankelijke partij de waarde van jouw woning vastgesteld. Het verschil tussen een waardebepaling en taxatierapport is dat er aan een taxatierapport kosten zijn verbonden, waar de waardebepaling gratis aan te vragen is. Ga je een hypotheek afsluiten? Dan zal de adviseur vragen om een gevalideerd NWWI-taxatierapport van de woning en is een waardebepaling niet voldoende. Een NWWI-taxatierapport is bindend, een waardebepaling is vrijblijvend.

Hoe stelt een makelaar een waardebepaling op?

Een makelaar is altijd op de hoogte van de markt. Op basis van zijn of haar kennis en ervaring stelt de makelaar een advies op over de actuele verkoopwaarde van jouw woning.

Telefoon: 030 231 70 41 bereikbaar tot 17:00 uur. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.