Search More

Wat mag je verwachten van een goede makelaar?

Posted on August 28, 2020 by Joost De Bree in Huizenmarkt

Wil je binnenkort je huis verkopen, of ben je op zoek naar een nieuwe koopwoning? Dan kun je de hulp van een makelaar goed gebruiken. Het aanbod aan makelaars is breed: het uitzoeken van een goede makelaar kan dan ook een lastige keus zijn. Wat mag je verwachten van een goede makelaar?

Neem de tijd een goede makelaar te vinden

Veel kantoren bieden de mogelijkheid vrijblijvend kennis te maken. Zo kan de makelaar een idee krijgen bij jouw wensen, en kun jij een gevoel krijgen bij het makelaarskantoor. Een goede start is belangrijk voor een prettige samenwerking.

Bij ERA de Bree Makelaars in Utrecht ben je van harte welkom voor een kennismaking. Tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek horen we graag wat je wensen zijn. Zo kunnen we samen bespreken op welke manier wij je het best kunnen helpen.

Een vrijblijvende kennismaking inplannen is bij De Bree ERA Makelaars in Utrecht altijd mogelijk! Neem direct contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Wat mag je verwachten van een goede makelaar?

Van een goede makelaar mag je verwachten dat hij of zij doet wat jij verlangt. Iedereen heeft andere woonwensen en verwachtingen: een goede makelaar speelt hierop in, geeft je eerlijk advies en denkt met je mee.

4 punten waar je een goede makelaar aan herkent

Aan de onderstaande 4 punten kun jij een goede makelaar herkennen. Zorg dus dat je deze in je achterhoofd houdt bij het uitzoeken van een makelaar voor de ver- of aankoop van je huis.

1. Behartigt jouw belang

Het klinkt vanzelfsprekend: een makelaar is de belangenbehartiger voor een kopende of verkopende partij op de woningmarkt. Toch kan een goede makelaar zich onderscheiden door het behartigen van jouw belangen. Meedenken over eisen en wensen, het onderste uit de kan halen bij de ‘tegenpartij’, zorgen voor een snelle verkoop met natuurlijk een goede prijs; een goede makelaar ziet jouw belangen als zijn eigen belang.

2. Maakt heldere afspraken

Je mag van een goede makelaar heldere afspraken en duidelijke communicatie verwachten. Het kopen of verkopen van een woning is een uitgebreid proces. Van een goede makelaar mag je verwachten dat hij of zij je in dit proces meeneemt en je goed op de hoogte houdt, stap voor stap toelichting geeft en duidelijke afspraken met je maakt.

3. Zorgt voor realistische prijzen

Belangrijk aan een goede makelaar is dat hij weet wat de juiste prijs is voor jouw aankoop- of verkooptraject. Wanneer je je huis verkoopt, wil je natuurlijk de hoogste prijs ontvangen, en wanneer je een huis koopt wil de laagste prijs betalen. Een goede makelaar is expert in onderhandelingen en zorgt er niet alleen voor dat je de beste prijs krijgt, maar ook dat je vooraf een realistische verwachting hebt.

Ook de kosten van de makelaar zelf moeten realistisch en overzichtelijk zijn. Een goede makelaar voorziet je vooraf van inzicht in de verwachtte kosten.

4. Is een specialist in de regionale markt

Een goede makelaar is op de hoogte van alle ontwikkelingen in jouw regio of stad. Wanneer je zoekt naar een huis in Utrecht, wil je dat de makelaar je een goed advies kan geven over alle wijken en woningen die mogelijk passen bij jouw wensen. Kennis van de omgeving en het hebben van een uitgebreid netwerk is voor een goede makelaar van groot belang.

ERA Makelaardij

Wanneer je kiest voor een makelaar die is aangesloten bij ERA en de NVM, kies je voor een lokale makelaar met een landelijk bereik. Bij het verkopen van je woning komen die voordelen het meest tot zijn recht: ERA-makelaars hebben een uitstekend marketingsysteem om jouw woning goed op de markt te zetten.

Ook bij de aankoop van je woning heeft het voordelen om voor een ERA makelaar te kiezen welke is aangesloten bij de NVM.

ERA De Bree Makelaars in Utrecht

Op zoek naar een goede makelaar in Utrecht? Neem dan contact op met ERA De Bree NVM Makelaars. Wij nemen vrijblijvend de mogelijkheden met je door. Vul ons contactformulier in!

Telefoon: 030 231 70 41 bereikbaar tot 17:00 uur. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.