Search More

Woontrends 2020: 5x trendinspiratie voor je interieur!

Posted on April 23, 2020 by Joost De Bree in Kopen

Je hebt een leuk nieuw huis (of bent op zoek naar een leuk nieuw huis): dan wil je natuurlijk dat je interieur nét zo leuk is! Sommige mensen zijn altijd bezig met de styling van hun huis. Voor anderen is het inspelen op trends minder belangrijk. Nu iedereen begin 2020 heel wat meer binnen zit dan verwacht, is een leuk interieur voor veel mensen extra belangrijk.

 

Woontrends in 2020

Wil je inspiratie opdoen? ERA De Bree makelaars heeft 5 stylingtips voor 2020 voor je op een rij gezet.

1. Het kan niet groen genoeg: duurzaam wonen & stylen

Bij steeds meer mensen krijgt duurzaamheid prioriteit. Het maken van bewuste keuzes in het gebruik van grondstoffen, het beperken van uitstoot of afvalstoffen en het kiezen voor natuurlijke materialen zijn geen trends, maar bewegingen. Duurzaam wonen (het kiezen voor een huis met een goed energielabel, gebruik van groene energie en het beperken van verspilling) zijn keuzes die je maakt voor de langere termijn.

Duurzaam stylen houdt in dat je materialen hergebruikt, meubels een opfrisbeurt geeft in plaats van het aanschaffen van nieuwe items en dat je bij nieuwe materialen kiest voor duurzame en milieuvriendelijke opties. Wist je dat er verf met natuurlijke pigmenten bestaat, waar geen chemische stoffen in verwerkt zijn? Ook het gebruik van kwaliteitsverf is duurzaam: vaak gaat dit langer mee, en hoef je er minder van te gebruiken.

2. Flexa kleur van het jaar: Tranquil Dawn

De kleur van 2020 is volgens fabrikant Flexa de kleur ‘Tranquil Dawn’. Dit is een rustige kleur met groen-, blauw- en grijstinten. Een hele natuurlijke kleur, wat past bij de stylingtrends. Tip: verf ook het plafond mee in dezelfde lichte tint, om een rustig effect in je kamer te creëren.

Naast de trendkleur van Flexa zijn vooral aardekleuren populair in 2020. Als je graag een trendy kleur in je interieur wil gebruiken: die hoef je niet altijd op je muur te gebruiken. Je kunt trendkleuren ook terug laten komen in de accessoires.

3. Breng rijkdom in je interieur met velours

Als je kiest voor duurzaam ontwerp en materiaalgebruik, kom je vaak uit bij producten die meer ‘rijkdom’ uitstralen. Als je kiest voor producten die lang meegaan, kies je al vaker voor goede materialen die lang mooi blijven. Een rijk materiaal zoals velours is een trend in 2020. Velours is een soort fluweel. De stof geeft veel warmte, is zacht en gaat lang mee.

Bijkomend voordeel: velours heeft een luxe uitstraling, maar hoeft niet duur te zijn. In Utrecht zijn veel winkels waar je producten kunt kopen die gemaakt zijn van duurzaam velours.

4. Verbind huis en tuin

Niet elke woning in Utrecht heeft een tuin. Soms ontbreekt de buitenruimte of beschik je enkel over een balkon, dakterras of betegelde stadstuin. Toch is het vaak leuk om ‘binnen naar buiten te halen, en buiten naar binnen’. Ook met een kleine tuin of een stads balkonnetje kun je de ruimtes met elkaar combineren. Zorg bijvoorbeeld dat je planten binnen en buiten op elkaar aansluiten, of laat materialen en kleuren die je binnen gebruikt ook buiten terugkomen.

Het helpt natuurlijk als je een grote raampartij of schuifpui hebt die het binnen en buiten in jouw huis verbindt. Heb je dit niet maar wil je dit wel? Veel aanpassingen kun je doen zonder een vergunning te hoeven aanvragen.

5. Maak van je huis een ‘smart home’

Het wordt steeds makkelijker om je huis ‘smart’ te maken. Je gordijnen openen met een klik op je telefoon, het dakraam openen met een spraakopdracht: er zijn veel innovaties op de markt waarmee je high-tech aanpassingen in je huis kunt doen, zonder veel moeite. Op zondagochtend je koffieapparaat aanzetten vanuit je bed? Geen probleem!

Met deze 5 trends kun je jouw huis een upgrade geven. Wil je een van deze trends toepassen in een nieuwe woning? Wij helpen je graag.

 

Wonen in Utrecht

Ben je op zoek naar een koopwoning in Utrecht of omstreken? Bekijk het aanbod van ERA De Bree Makelaars, aankoopmakelaar in Utrecht. Of neem contact met ons op zodat we kunnen bekijken wat we voor jou kunnen betekenen!

Telefoon: 030 231 70 41 bereikbaar tot 17:00 uur. • E-mail: info@debreemakelaars.nl.